Unelmien liikuntaviikko houkutteli viime viikolla moneen erilaiseen liikuntatapahtumaan noin 800 kävijää. Kuvassa liikunnanohjaaja Jyri Hämäläinen esittelee liikuntarajoitteisille tarkoitettua curlingia.

 

Toista kertaa järjestetty Unelmien liikuntaviikko houkutteli viikon aikana moniin erilaisiin liikuntatapahtumiin noin 800 osallistujaa. Unelmien liikuntaviikon tarjonta oli tänä keväänä entistä monipuolisempi ja kosketti kaikenlaisia liikkujia ja kaikkia ikäryhmiä.


”Liikuntaviikolla ei huomioitu aiemmin ikäihmisiä eikä vammaisia ja liikuntarajoitteisia. Lisäksi halusin mukaan lisää perhejuttuja”, kertoo liikuntaviikon lähtökohdista liikunnanohjaaja Jyri Hämäläinen.


Suosituimpia tapahtumia olivat Taukokankaan jumpat varsinaisena Unelmien liikuntapäivänä torstaina, mutta myös tiistaina sekä uimahalli Lähteen perjantain In Body -mittaukset. Myös tiistain Vie vanhus ulos -tempaus houkutteli ulkoiluttajia kaupunginjohtajasta lähtien niin, että heitä oli parhaimmillaan kaksi yhtä vanhusta kohden. Parkour ja jousiammunta houkuttelivat nekin arvioitua enemmän osallistujia.


Joihinkin tapahtumiin ei riittänyt kävijöitä. Perjantaina Hämäläinen harmitteli jopa aurinkoa. Ehkä oli ainakin osittain aurinkoisen päivän syy, että liikuntarajoitteisille ja näkövammaisille tarkoitettuun tapahtumaan ei tullut ainuttakaan osallistujaa. ”Harmi, sillä välineetkin tähän piti vuokrata muualta, ja se oli kyllä älyttömän hyvä setti”, Hämäläinen kertoo.


Tarjolla olisi ollut puhallustikkaa, myös pyörätuolipotilaille sopivaa curlingia, tarkkuusbocciaa ja pöytäkeilausta, jonka pelipöytä oli sovellettavissa myös pöytäpingikseen. Liikuntarajoitteiset ja näkövammaiset eivät jää kuitenkaan jatkossakaan ilman tarjontaa, sillä Hämäläinen suunnitteli oman liikuntasetin ostamista heidän käyttöönsä.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot