Varhain tiistaiaamuna Oulaisten terveyskeskuksen odotusaulassa oli vielä hyvin hiljaista.

 

Eräs lukijamme ihmetteli, ennakoidaanko Oulaisten terveyskeskuksessa jo sotea vai vaivaako lääkäripula. Hän oli jonossa ajokorttitarkastukseen. Jonottamisessa kului noin kuukausi.
”Sitten minulle sanottiin, että johtava lääkäri on ilmoittanut, että ajokorttia varten ei pääse, vaan on mentävä yksityiselle. Näin oli ilmoitettu koko jonolle”, lukijamme kertoo.
Johtava lääkäri Mauri Niemi korostaa, että kyseessä on väärinkäsitys tai asia on kerrottu potilaalle niin, että siitä on muodostunut virheellinen käsitys.


”Korostamme sitä, että ajokorttitarkastus ei ole hoitotakuun piirissä. Sairaat potilaat menevät aina edelle. Mutta silti meillä ei ole oikeutta sanoa, että ajokorttitarkastuksia ei tehdä”, Niemi kertoo. Hän korostaa, että silloin kun sairaita potilaita on jonossa, heidän tarpeensa menevät vähemmän kiireettömien, siis myös ajokorttitarkastusten edelle. Edelle menevät niin akuutit sairaustapaukset kuin myös kroonisia perussairauksia sairastavien potilaiden tarpeet.


Toisaalta Niemi haluaa huomauttaa myös siitä, että jotkut ajokorttitarkastusjonossa tarkistetaan ensin. ”Nimenomaan ne potilaat, joilla on ajoterveyteen vaikuttava sairaus, huolehditaan muiden sairaiden tapaan.”

 

Yli kolme kuukautta


Niemi vakuuttaa, että lääkäritilanne Oulaisten terveyskeskuksessa on hyvä. ”Virat ovat täynnä ja sijaisia on saatu hyvin. Viime tammikuusta tämän vuoden alkuun asti oli hyvä tilanne. Helmikuusta toukokuuhun jonot ovat talvilomien takia venähtäneet. Olemme kuitenkin pystyneet antamaan ajan alle kuukaudessa.”


Johtava lääkäri myöntää, että ajokorttitarkastuksiin on jonoa. Osa potilaista on väsynyt jonottamiseen ja hakeutunut yksityisille. Osalle taas on pystytty aika tarjoamaan.
”Meillä terveyskeskuksessa ajokorttitodistus on hinnoiteltu korkealle. Se on melkein yksityisen tasoa. Ja kun se ei ole hoitotakuussa, niin saamisessa voi mennä yli kolme kuukautta”, Niemi tarkentaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot