Arsi Mattila on työskennellyt vapaaehtoisena myös seurakunnan nuorisotyössä. Kenties siksi hän halusi tulla kuvatuksi koskettavilla Ylivieskan kirkon raunioilla.

 

Arsi Mattila on merijärvislähtöinen teatterinharrastaja ja juontaja. Nykyisin hän asuu Ylivieskassa, jossa käy lukion ensimmäistä vuotta. Mattila halusi opiskelemaan juuri Ylivieskaan, jossa hänellä oli mahdollisuus päästä mukaan paikallisen Yty-teatterin toimintaan. Lisäksi hän, totta kai, ilmoittautui välittömästi myös lukion teatteriakatemian kurssille.


Mattila arvioi esiintymistaitojensa kohonneen, koska hän oli jo ala- ja yläkoululuokilla niin sanottu puhemies. Eläytyä hän on osannut jo kauan. Eläytyminen onnistuu nuorelta 17-vuotiaalta mieheltä luonnostaan.


Juontajan hommia Mattila on tehnyt noin kaksi vuotta. Hänen ensimmäinen keikkansa oli Merijärvellä. Sittemmin Mattilaa on pyydettykin toistuvasti juontamaan Merijärven mukavimpia ja tärkeimpiä kesätapahtumia Aittatorilla. Työnkuva on siis pysynyt samana.


”Panostan toimintani monipuolisuuteen ja siihen, että kaikki työt käyvät. Tämä on johtanut erikoisiinkin töihin niin naamiaisasukilpailun juonnoista bändien, kuten Kolme Jamppaa ja SAVE:n keikan juontoon”, Mattila kertoo.


Arsin mielestä juontaminen on sivuhommana mukavaa. On aina antoisaa tutustua uusiin ihmisiin. Hän arvelee taiteellisten taipumustensa juontavan juurensa isoveljeltä, Anssilta, joka työskentelee tunnettujen rock-artistien valosuunnittelijana.


Arsi on näytellyt teatterissa myös viimeisen parin vuoden ajan. Hän sanoo, että jos pitäisi valita juontojen ja teatterin välillä, hän valitsisi teatterin. ”Se alkaa yhä enemmän ja enemmän tuntua kutsumukseltani eikä kiinnostus ole vieläkään lopahtanut. Se osaa olla todella stressaavaa ja raskasta, mutta se tosiaan palkitsee lopulta”, Arsi kertoo.


Teatteri on harrastuksena lukio-opintojen ohessa. Muita harrasteita Arsilla ei juuri ehdi ollakaan. Hän sanoo kuitenkin olevansa tyytyväinen siihen, miten aikaansa tällä hetkellä käyttää. Yty-teatterissa Arsi oli viimeksi mukana nyt jo päättyneessä kauhukomediassa Tapaus Afterdawnissa. Syksyksi on luvassa Matti ja Teppo -aiheinen musiikkikomedia Kaiken takana on nainen, jossa Arsi on mukana, ei vielä pääroolissa, mutta tärkeässä roolissa kuitenkin.


Nuori mies haluaa antaa kannustusta niille, joilla on unelmia. Unelmat on tehty saavutettaviksi. ”Ja epäilijöitä ei kannata uskoa, sillä he eivät päätä sinun unelmistasi”, Mattila päättää.
Lukion jälkeinen Arsin unelma on selvä: pääsylippu jatko-opintoihin teatterikoulutukseen.

 

Teksti:
Kimmo Pohjanen

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot