Kolmen kuoron johtaminen jatkuu, Tapani Tirilän työ musiikkiviikoilla päättyy.

 

Tapani Tirilä luopuu Oulaisten Musiikkiviikkojen taiteellisen johtajan tehtävistä. Asiaan ei liity dramatiikkaa. Viikot täyttävät tänä vuonna 32 vuotta. Tirilä kertoo harkinneensa luopumista jo kaksi vuotta sitten, 30-vuotisjuhlien yhteydessä, mutta lopullinen päätös kypsyi vasta viime syksynä.


”Nyt on sopiva aika jättäytyä pois. Täytän 71 vuotta ja pitää ajatella itseäkin. Kolmen kuoron johtaminen jatkuu kuitenkin edelleen”, Tirilä kertoo.
Musiikkiviikkojen taiteellinen johtajuus lankesi musiikinopettaja Tirilälle luonnostaan. Aluksi hän teki sitä yhteistyössä Mauno Nevalan kanssa. Tirilä painottaa, että tehtävä oli innostava, koska toimikunnassa vallitsee hyvä henki ja toimiva keskinäinen yhteistyö. Toinen suuri innoittaja on ollut kuulijoiden myönteinen palaute. ”Musiikinopettajan työssäni koin myös tärkeänä nuorten johdattamisen kuuntelemaan Musiikkiviikkojen konsertteja”, Tirilä sanoo.


Musiikkiviikoille on muotoutunut Tirilän mukaan muutama selvä tavoitteensa. Ohjelmisto on monipuolinen, tasokas lastenkonsertti on ykkösasioita, viikot on areena paikallisille esiintyjille ja niille tuotetaan silloin tällöin jokin iso projekti tai ulkomaisia tähtiä. Tulevilla viikoilla kuullaan jälleen Fauren Requiem. Musiikkiviikoilla on tehty myös pitkää yhteistyötä oulaistelaislähtöisen huippuviulistin, Antti Tikkasen kanssa, joka oli viikkojen ensimmäisenä vuonna 1987 vain seitsenvuotias.


Tirilä sanoo, että voi luopua musiikkiviikkojen eteen tekemästään talkootyöstä hyvillä mielin myös siksi, että talous on kunnossa. Lipputulot riittävät kattamaan yleensä yli puolet kustannuksista. Tappiota on tullut hyvin harvoin eikä silloinkaan merkittävästi.


Tirilän luopuessa Musiikkiviikkojen toimikunnan kokoa on kasvatettu. Mukaan on otettu uusina jäseninä Johanna Tilus Jokilaaksojen Musiikkiopistosta ja Arto Leponiemi Jokihelmen opistosta. Uutta taiteellista johtajaa ei ole nimetty, vaan Musiikkiviikkojen seitsenjäseninen toimikunta hoitaa tehtävää yhteistyössä. Tulevan syksyn Musiikkiviikkojen ohjelmisto julkistetaan kesäkuussa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot