Vihannin Kirkonkylän koulun ympäristöraatilaiset Annika Malkamäki, Veikka Äijälä (edessä) ja Joose Saartoala tutkivat juuri saapunutta Vihreää lippua.

 

Vihannin Kirkonkylän koulu palkittiin ympäristötyöstään Vihreällä lipulla. Vihreän lipun myöntää Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi. Lippu on osoitus suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.


Vihreä lippu on kansainvälinen kestävän kehityksen ohjelma ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti. Se toimii jo 67:ssä eri maassa ympäri maailman.
”Ohjelman avulla olemme onnistuneet konkretisoimaan kestävän kehityksen periaatteita liittämällä ne jokapäiväiseen kasvatustoimintaamme”, kertoo luokan- ja aineenopettaja Hanna Niittyviita. Hän toimii samalla myös Vihannin Kirkokylän koulun Vihreä lippu -koordinaattorina.


Niittyviita kertoo, että Vihannissa on tänä lukuvuonna keskitytty erityisesti paperin- ja vedenkulutuksen sekä ruokajätteiden vähentämiseen. ”Luokissa on tarkkailtu paperijätteiden määrää. Olemme lukeneet koulun vesimittaria ja punninneet biojäteastioita. Olemme näitä myös onnistuneet pienentämään.”


Ympäristökasvatuksesta on järjestetty oppitunteja ja koulun ympäristöraati on pitänyt aiheeseen liittyviä päivänavauksia. Liikkeelle on lähdetty oppilaille läheisistä aiheista. On esimerkiksi kerrottu, kuinka farkkujen käyttäminen vaikuttaa maailman vesitilanteeseen siksi, että farkkujen raaka-aineen, puuvillan, kasvattaminen vaatii valtavasti vettä.
Toinen Vihreän lipun saajista oli ylivieskalainen päiväkoti Huvikumpu. Muut lähimmät saajat löytyvät Oulusta.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot