Oulaistelaiset yrittäjät ovat maakunnan tyytyväisimpiä elinkeinotoimeen. Kehittämiskohteita kuitenkin löytyy. Seuraavaksi yrittäjät esittävät muun muassa Oulaisten torialueen kehittämistä.

 

Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät kokevat kuntien elinkeinopolitiikan parantuneen viimeisen kuuden vuoden aikana. Oulainen sai parhaimmat arvosanat koko maakunnassa. Suomen Yrittäjien tekemän Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn tulokset julkaistiin Tampereella viime viikolla.


Kyselyssä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien jäsenyrittäjät antoivat elinkeinopolitiikasta kokonaisarvosanan 6,75, mikä oli hieman koko maata korkeampi (6,74). Erityisen tyytyväisiä yrittäjät ovat Oulaisissa, jossa kaupunki nousi usealla osatekijällä mitattuna kyselyn ykköseksi.


Kaikkein tärkeimpinä elinkeinopolitiikan osa-alueina yrittäjät pitävät sitä, että päätökset ovat aidosti yrityslähtöisiä. Toiseksi tärkeimpiä ovat julkiset hankinnat. Molemmissa osa-alueissa on maakunnassa myös suurin kehittämishaaste.


Kuuleminen tärkeää


Parhaimmat arviot kouluarvosanoina maakunnan yrittäjät antoivat kuntapalveluista ja infrastruktuurista. Seuraavaksi korkeimmaksi arvioitiin elinkeinopolitiikka ja resurssit sekä kunnan viestintä ja tiedottaminen.


”Vaikka tutkimustulokset ovat parantuneet, ovat yrittäjät edelleen varsin kriittisiä vastauksissaan. Hyvän elinkeinopolitiikan toteuttaminen lähtee paikkakunnan yrittäjäilmapiirin parantamisesta. Tämä edellyttää kuntien suunnalta toimissaan avoimuutta, nopeutta ja säännöllistä keskusteluyhteyttä. Tämän vuoksi on tärkeää, että kunnissa aidosti kuullaan yrittäjiä”, toteaa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen.


Kyselyssä kunnista Oulaisten kaupunki nousi usealla osatekijällä mitattuna ykköseksi. Näitä olivat päätöksenteon yrittäjälähtöisyys, viestintä, hankintapolitiikka, osaaminen ja resurssit, jotka saivat arviot 7,3–8 välillä.


”Meillä on jatkuvasti hyvä keskusteluyhteys yrittäjiin ja yrittäjäjärjestöön päin, kuuntelemme yrittäjiä ja otamme yrittäjät aidosti huomioon kun teemme päätöksiä”, sanoo elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari.

 

Elpo yhteistyöelimenä


Oulaisten yrittäjien puheenjohtaja Mika Ilomäki uskoo, että hyvään tulokseen päädyttiin myös siksi, että kaupungissa on noususuuntaus menossa. ”Uusia työpaikkoja on tullut paljon lisää, ja varmasti kaupunki ja elinkeinojohtaja ovat tehneet hyvän työn sen eteen.”


Lisäksi Ilomäki haluaa korostaa kaupungin ja yrittäjien yhteistyöelimen, elinkeinopoliittisen työryhmän merkitystä, vaikka elpo-työryhmä ei päätöksiä teekään. ”Monia yrittäjille tärkeitä asioita viedään eteenpäin sitä kautta. Vuoropuhelu puolin ja toisin on kunnossa”, Ilomäki vakuuttaa.


Seuraavaksi elpon kautta on tulossa esityksiä kaupungin viihtyvyyden parantamiseksi, mm. pitkään valmisteilla ollut koirapuisto on rakentamatta, ja yrittäjät haluavat kehittää myös torin aluetta.


Myös Soinsaari uskoo, että Oulaisten yleinen positiivinen kehitys vaikutti kyselyn tuloksiin. ”Oulaisiin on syntynyt viimeisen kahden vuoden aikana useaan yritykseen yli 300 teollista työpaikkaa, joka on asukaslukuun nähden todella hyvä määrä.”
Kyselyyn vastasi 315 jäsenyrittäjää Pohjois-Pohjanmaalta.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot