Metsähallituksen Luontopalvelut muistuttaa erityisesti nyt, että koko maassa on voimassa metsäpalovaroitus. Kuivuuden jatkuessa metsäpalovaroitus on muuttumassa historiallisen korkeaksi. Retkikelit ovat hienon sään takia olleet upeat, mutta retkikahvit pitää nyt ottaa mukaan termarissa. Avotulta ei saa tehdä tällä hetkellä minnekään. Ei edes rakennetuille tulipaikoille kansallispuistoihin ja muille retkikohteille. Metsähallituksesta muistutetaan, että jokaisen tulee toimia niin, ettei maastopalon vaaraa synny.


Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on aina kielletty muualla kuin hormilla varustetuissa ja maasta eristetyissä tulisijoissa. Maasto on erittäin kuivaa ja syttymisherkkää. Kertakäyttögrilliäkään ei saa nyt sytyttää, sillä myös siitä voi tuli levitä maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi.


Maastopalosta tulee ilmoittaa heti hälytyskeskuksen 112-numeroon. On tärkeää, että sammutustyöt päästään aloittamaan mahdollisimman pian. Pelastuslaitokset suosittelevat 112 Suomi -sovelluksen lataamista kännykkään. Sovelluksen avulla onnettomuuspaikan tarkka sijainti välittyy hätäkeskukselle automaattisesti ja apu löytää nopeammin perille.


Hallittuja metsien ennallistamispolttoja tehdään myös metsäpalovaroituksen aikana, mutta ne tehdään aina metsäammattilaisten valvonnassa. Ennallistamispoltoista on ilmoitettu pelastuslaitokselle.


Polttoalueet on rajattu maastoa kastelemalla ja palokujin. Alueella on henkilökuntaa huolehtimassa palon sammutuksesta ja riittävän pitkästä jälkivalvonnasta.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot