Kirjoittajapiirin jäsenet Terttu Härö (vas.) ja Eeva Vallin onnittelivat Essi Rahjaa hänen ensimmäisestä kirjastaan. Pieni satukirja on omistettu Essin Regina-tyttärelle, joka osallistui tietysti myös kirjan julkistamistilaisuuteen.

 

Oulaistelaisten kirjoittamia kirjoja ilmestyy harvakseltaan. Tuorein niistä on äidinkielenopettaja Essi Rahjan lastenkirja Sinipiika ja puussaistumispäivä. Rahjan satukirja julkaistiin viime tiistaina kirjastolla.


Rahja kertoo aloittaneensa kirjan kirjoittamisen kuusi vuotta sitten äitiyslomallaan odottaessaan Regina-tytärtään, jolle kirja on omistettu. Omakustanteen on julkaissut Books on Demand, joka vie teoksen myös kirjatukkuliikkeisiin. 28-sivuinen kirja on kuvaton, mutta Rahja uskoo, että tarinan voima kyllä tavoittaa lapset.


Jotakin mystistäkin kirjaprosessiin liittyi, sillä sen julkaisun jälkeen Essi huomasi yllättäviä yhtymäkohtia perheen elämään. Yksi kirjan paikoista on esimerkiksi Metsola oravineen ja jäniksineen. Vuosien päästä näistä tuli Reginan lapsiryhmiä Metsolan päiväkodissa, vaikka Essi-äiti ei kirjaa kirjoittaessaan tiennyt mitään koko päiväkodista.


Jokihelmen opiston kirjoittajapiirissä Rahja on kirjoittanut pääasiassa runoja, joita julkaistiin vuoden vaihteessa piirin yhteisessä murrekokoelmassa Outohiuksisia ihimisiä.


Essi kertoo rakastaneensa aina runoja ja osasi ulkoa Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuun jo kaksivuotiaana. Rahja on opiskellut kirjallisuutta Oulun yliopistossa. Hän opettaa äidinkieltä Jedun terveydenhuoltoalan yksikössä Oulaisissa. Hänen ensimmäinen kirjansa kertoo tarinan Sinipiika-nimisestä tytöstä ja tämän mummosta sekä siitä, mitä merkillinen puussaistumispäivä oikein tarkoittaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot