Jalkapalloilu kuplan sisällä oli hikistä mutta hauskaa touhua. Tänä vuonna yrittäjät peittosivat seurakunnan numeroin 6-4.

 

”Tosi kuumaa oli”, tuumasi Oulaisten seurakunnan nuoriso-ohjaaja Tuomas Saarela selviydyttyään läkähdyksissään, mutta hengissä maanantaisesta kuplapallo-ottelusta.
Hän oli tyytyväinen siihen, että otti neuvosta vaarin ja pelasi kuplan sisällä myrskystä huolimatta t-paitasillaan. Hiki tuli siltikin täyteen puhalletun muovin sisällä.


Ottelu pelattiin kesän myrskyisimmässä säässä. Kuplilla ei onneksi ollut tuulirajoituksia. Saarelan mukaan tuuli otti palloon yllättävän vähän. ”Pallon sisällä ei kyllä ilma hyvin kulkenut, vaikka muuten kulkikin.”


Tärkeintä oli, että kuplapalloista saatiin jalkapallomatsiin uudenlaista, vähemmän totista meininkiä. Myös yleisöllä oli hauskaa erityisesti kuplapalloilun joustavien sääntöjen ansiosta. Kaverin sai töniä vapaasti kuplalla nurin, kunhan ei törkkinyt takaapäin. Kaatuneiden kuplien vaivalloista ylösnousua olikin sangen hupaista seurata.


Idea kulpapallojen käyttämiseen oli Kuntopiste Femoriksen Eveliina Ollilan. Kuplat vuokrattiin Kalajoelta seikkailupuisto Pakan yrittäjiltä. Niiden vuokrakustannuksista vastasivat muutamat leikkimieliseen matsiin osallistuneet yrittäjät sekä seurakunta.


Peli käytiin tavallista pienemmällä kentällä ja kestoksi sovittiin vain kaksi viidentoista minuutin jaksoa. ”Kyllä kunto loppui toisen puoliskon lopussa. Siinä jo odotti tuomarin vihellystä”, Saarela huokaa.


Tällä kertaa yrittäjien joukkue voitti pelin maalein 6–4. Hyväntekeväisyysottelun tuotto käytetään seurakunnan kasvatustyöhön. Jatko-ottelu Huiman junioreita vastaan jäi pelaamatta, sillä ilmeisesti tietokatkoksen takia junnut eivät saapuneet paikalle.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot