Paintball on nykyisin kehittynyt myös urheilulajiksi. Ahvenlammen maastossa pelattiin lähinnä leikkimielellä.

 

”Tämä on turvallinen laji, kun on kaulasuoja ja maski päässä. Tapaturmia tulee joskus nilkkoihin, kun tuolla metsässä rymyää”, sanoo paintball-varusteita veljensä Arin kanssa vuokraava Harri Pesonen. Sattumaa tai ei, mutta kerrottakoon paintball-turnauksen taustasta, että keskeiset järjestäjät olivat kumpikin tekemisissä puolustusvoimien kanssa. Liikunnanohjaaja Jyri Hämäläinen työskenteli aiemmin Kainuun Prikaatissa ja Harri Pesonen työskentelee asevarikolla Haapajärvellä.


Värikuulaottelun tantereeksi valikoitui Oulaisten Ahvenlammen kallioinen maasto. Vajaa 30 osallistujaa jakaantui kahteen leiriin, keltaisiin ja punaisiin, jotka kävivät muutaman ottelun. Voittaja on joukkue, joka onnistuu merkkaamaan ensin kaikki vastapuolen pelaajat. Hämäläinen sanoi, että voittajaksi kruunataan se, ”jolla päivän päätteeksi on todistettavasti suurin mustelma”. Ilmojen haltija tarjosi turnaukseen sopivan viileän pilvipoutaisen kelin.


Pesosen veljekset olivat varanneet peliin 12 000 värikuulaa ja paineilma-aseita. Kuulat valmistetaan elintarvikeaineksista. Hajonneina ne maatuvat varsin nopeasti, ehjinä puolessa vuodessa. Merkkausväri on elintarvikeväriä, joka irtoaa vaatteista tavallisessa pesussa.

 

Sanna Karjalainen (vas.), Janika Uusitalo, Jyri Hämäläinen ja Harri Pesonen osallistuivat paintball-turnaukseen.


Heinäkuussa armeijaan lähtevä Sanna Karjalainen osallistui paintballiin ensimmäistä kertaa ja testimielessä. ”Superhyvä. Mua ei edes ammuttu”, hän kuvasi ensimmäistä ottelua. Janika Uusitalo kertoi myös ensikertalaisena pysytelleensä taka-alalla. ”Oli se jännää. Yritin pysyä piilossa. En ampunut ketään eikä mua ammuttu.”


Hämäläisen mukaan paintball-turnaukseen olisi ollut enemmänkin halukkaita, mutta ajankohta ei ollut kaikille sopiva. Kesän mittaan järjestettäneen toinenkin vastaava tapahtuma.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot