Villaveijarin maskotti ja logon inspiraatio on kuvassa näkyvä kettu, jonka Mira Paason ideasta on maalannut oulaistelainen Minna Korpi-Kinnunen. Paaso perusti käsityöalan yrityksen, jollaisesta on haaveillut jo vuosia.

 

Mira Paaso toteutti vuosikausien haaveensa ja perusti käsityöalan yrityksen. Oulaisten uusin yritys, Villaveijari, avautuu perjantaina Bergströmin kiinteistössä torin kulmalla. Naapurissa toimii kaksi muutakin naisyrittäjää, Katri Käpylä kukkakaupassa ja Sari Lind kahvilassa.


Paaso kertoo, että loistavalla paikalla sijaitseva yritystila oli yksi keskeisistä houkuttimista yritystoiminnan aloittamiseksi. ”Tämä on loistava tila, josta lähdin suunnittelemaan”, Mira korostaa.
Paason Villaveijari yritys toimii kaupungin 96 neliön vuokratiloissa ja vuokranantajaa tuore yrittäjä kiittää tilan suurten, ikkunallisten ja kadulle avautuvien seinien pystyttämisestä.


Villaveijarin valikoimista saa kaikenlaisia lankoja, valmiiksi kerittyjä trikookuteita, trikookankaita sekä ompelutarvikkeita, mm. vetoketjuja, ompelulankoja ja nappeja.
Jatkossa Mira laittaa myyntiin myös itse valmistamiaan tuotteita sekä ystävänsä valmistamia trikoovaatteita lapsille.


Paaso on toiminut aikaisemmin yli kymmenen vuotta lastenhoitajana sekä kunnallisena että viimeksi yksityisenä perhepäivähoitajana. Hän kertoo, että käsityöt ovat olleet rakas harrastus niin kauan kuin muistaa.


”Laitan tänne esille ekaluokalla virkkaamani peikkotaulun. Se on ainoa, joka varhaisista töistä on säilynyt.”
Kivijalkaliikkeen ohella Mira tietää, että käsityöalalla menestyäkseen on verkkokauppa aivan ehdoton. ”Verkkokauppaan on tarkoitus myös panostaa.”


”Onhan yrittämisessä riskinsä, mutta ei auta kuin kokeilla. Ettei sitten tarvitse mummona olla katkeroitunut ja vanhainkodissa miettiä, miksi en kokeillut”, Mira naurahtaa.


Hän vakuuttaa, että kuuntelee asiakkaiden toiveita herkällä korvalla ja koostaa valikoimaa niiden mukaan. Aivan samanlaisia, jokaisesta marketista myytäviä lankoja Villaveijarista ei saa. ”Olen ottanut lankavalikoimassa huomioon laadun ja kestävyyden”, Mira vakuuttaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot