Annukka Siipo ja Nea Keränen maalaamassa räsymattoa jalkakäytävälle Oulaistenkadun varteen.

 

Monet kaupungit hakevat pehmeyttä ja piristystä katukuvaansa. Oulaisissa lupa maalata räsymattoja kaduille heltisi vasta pitkän suostuttelun jälkeen. Päivi Pajala kertoo saaneensa idean jo vuosia sitten Facebookista, kun näki vastaavia maalauksia Tampereella.


Kun useampi henkilö ryhtyi viemään asiaa eteenpäin, lupa katumaalauksiin vihdoin saatiin. Tämä räsymatto lepää Mummola puodin edustalla. Lisää maalauksia on tulossa ainakin torin laidalle. Tunnetuin räsymatto löytyy Helsingin pisimmistä portaista Malminkartanosta, jotka viime kesänä ensin maalattiin, sitten töhrittiin ja lopulta maalattiin uudelleen.


Neulegraffitit ovat pehmentäneet kaupunkien katukuvaa jo vuosia monissa suurkaupungeissakin. Ne ovat katutaiteen ja tekstiilitaiteen hauskoja välimuotoja, jossa neuleita kiinnitetään puihin, siltoihin ja muihin näkyviin paikkoihin katukuvan piristykseksi. Monissa kaupungeissa on myös halauspuita sekä rakkauslukkoja silloissa. Jos haluaa käydä lähellä ihastelemassa kesäisiä katukuvan piristeitä, kannattaa tutustua Lystipolkuun Nivalassa kantatien ja Malisjoen rannalla.


Pajala ihmettelee, miksei paikkakunnan tunnetuin tapahtuma Weteraanikonepäivät näy enemmän paikallisissa yrityksissä ja katukuvassa ja ympärivuotisesti. ”Siitä saisi vaikka mitä teemaa koko kylän läpi. Ja se olisi valtava mainos tälle kaupungille.”

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot