15-vuotias Joonas Rajaniemi oli tyytyväinen ensimmäisiin valtakunnallisiin kisoihinsa. Hän sijoittui kuudenneksi sadan metrin juoksussa Youth Athletic Games -kisassa Espoossa. YAG on suurin nuorten kilpailu SM-kisan ohella. Joonasta valmentaa Tero Leinonen.

 

Oulaisten Huimaa edustava 15-vuotias Joonas Rajaniemi onnistui hyvin ensimmäisissä isoissa kisoissaan. Joonas osallistui viikonloppuna Youth Athletic Games -kilpailuun, joka on suomalaisen yleisurheilun nuorten suurin tapahtuma SM-kilpailuiden ohella. YAG järjestettiin Espoon Leppävaaran kentällä. Lajisuoritteita kisassa tehtiin yhteensä noin 1600.


Joonas juoksi sadan metrin kilpailussa kuudenneksi 29 kilpailijan joukossa. Hän voitti alkueränsä omalla ennätyksellään 12,07. A-finaalissa aika oli vielä kovempi 11,90. Valitettavasti finaaliaikoja ei hyväksytty tilastoihin, koska tuulta oli yksi kymmenys liikaa (+2,1 m/s). Alkuerän aika oli kuitenkin todella hyvä, sillä se alittaa reippaasti ikäluokan A-rajan 12,30.


Joonasta on valmentanut viime syksystä lähtien Tero Leinonen, joka valmistui tänä keväänä ammattivalmentajaksi Lapin urheiluopistosta. Leinonen kertoo, että jossittelun varaa jäi, sillä Joonaksen lähtökohdat kilpailuun eivät olleet parhaat mahdolliset. Poika joutui olemaan harjoittelematta pari viikkoa ennen kilpailua flunssan ja rippileirin takia.


Joonaksen päätavoite tälle kaudelle on nuorten SM-kilpailut elokuussa Saarijärvellä. Välitavoite on Oulun piirinmestaruus.


Isä Hannu Rajaniemi kertoo, että harjoitteluun on tullut iso muutos henkilökohtaisen valmentajan myötä. Joonaksen akillesjännevaivat ovat kadonneet huoltavien harjoitteiden myötä. Joonas aloitti urheilemisen seitsenvuotiaana Voitto Sorvojan kannustamana. Hänen lajinsa olivat alkuun jalkapallo, seiväshyppy ja korkeus, josta Joonaksella on monta piirinmestaruutta.


Seuraaviin sadan metrin koitoksiin Tero aikoo hioa yhdessä Joonaksen kanssa nopeuskestävyyttä. ”Sitä pystyy kehittämään 200 metrin kisalla”, Leinonen kertoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot