Yrittäjä Mira Haukipuro on tarvittaessa myös Oulaisten liikkeessä. Kuva otettiin Pujenko Fashionin tiloissa aivan Haapaveden keskustassa.

 

Kaksi vuotta Haapavedellä toiminut naisten vaatteita myyvä Pujenko Fashion avasi liikkeen myös Oulaisiin. Haapavetinen yrittäjä Mira Haukipuro kertoo, että on jo vuosia ollut innostunut alasta ja sai vain lisää puhtia opiskellessaan pukeutumisneuvontaa. Oulaisten liike avattiin, koska oli tiedossa, ettei paikkakunnalla ole ollut vaateliikettä viimeiseen kolmeen vuoteen. Oulaisiin saatiin myös tuttu ja luotettava, entinen sisustus- ja vaatetusalan yrittäjä ja Oulaisiin paluumuuton tehnyt Anne Liukkonen vetäjäksi.


Pujenko Fashionin yrittäjänä Mira Haukipuro on sivutoiminen. Hän työskentelee päätoimisesti Haapaveden Valiolla tuotantosihteerinä. Pujenko Fashion myy ruotsalaisia, tanskalaisia ja italialaisia vaatemerkkejä. Haukipuron mukaan mallisto on suunnattu nuorille ja nuorehkoille aikuisille. Suuriakin kokoja mallistosta löytyy.

 

Oulaisten liikkeen vastuullisena vetäjänä toimii kotipaikkakunnalleen palannut Anne Liukkonen.


”Myymme vaatteita naisille arkeen ja juhlaan. Aikaisemmin meillä oli myynnissä myös lasten ja miesten vaatteita, mutta ne ovat jääneet erikoistuessa pois”, Haukipuro kertoo.
Yritys myy jonkin verran myös kenkiä ja pukineita. Haapavedellä on myynnissä lisäksi paikallisen Korupaja Helmen koruja. Haapaveden liikkeen erikoisuus ovat Lauluntekijätrio Kuulaksen laulukirjat ja levytykset. Haukipuro kuuluu sanoituksia, sävellyksiä ja julkaisuja tekevään trioon yhdessä Pauliina Myllymäen ja Helena Sorannan kanssa. Trio on varsin suosittu, ja Kuulaksen musiikilla on Youtubessa jo kymmenen miljoonaa kuulijaa.


Haukipuro kertoo, että vaatetusalan yritys oli oma, pitkäaikainen haave, jonka toteuttaminen sai pontta asiansa osaavista työntekijöistä sekä pukeutumisneuvonnan opinnoista. Yrityksen nimi tulee murresanasta ”pujenko”, jota virkailijat ovat kääntäneet jopa hienostuneeseen muotoon ”puschenko”.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot