Ari Jalava koki riemukkaita hetkiä Jalavan Kaupan pihapiirissä, kun hän luki Woimansiirrintä.

 

Kauppias Ari Jalavaa naurattaa.
Taivalkoskelainen on saanut käteensä uunituoreen Woimansiirtimen ja silmiin on osunut juttu rompekauppias Jouko Anttilasta.
”Hän on kova kauppamies. Moni ihmetteli aikoinaan, mistä hän sai kerättyä niin paljon tavaraa. Jouko taitaa myyntihomman lisäksi puhumisen, sillä hänellä on todella hyvät jutut.”

 

Jalava tuntee rompekauppiaan vuosien takaa. Taivalkoskelaisen mukaan Anttila on aktiivinen Kalle Päätalon tuotannon lukija.
”Hän tuli eräänä päivänä tapaamaan Päätalon tuotannosta tuttua Kurtti Reinoa. Minä lupasin opastaa häntä, miten se onnistuu. Lopulta hän kiitteli siitä, että pääsi tapaamaan Kurtti Reinoa. Mutta samalla hän soimasi siitä, että en ollut opastanut häntä pääsemään pois sieltä. He olivat nimittäin rupatelleet läpi yön.”
Woimansiirrintä luetaan laajalti.
Erikoislehti herättää huomiota Oulaisten rajojen ulkopuolellakin. Siitä hyvänä osoituksena on Jalavankin kiinnostus lehteä kohtaan.
”Olin 14 vuotena peräkkäin Weteraanikonepäivillä. Möin siellä Jalavan Kaupan perinnetuotteita, kuten pussihousuja, jatsareita ja flanellipaitoja. Ensin olin pellolla romu-ukkojen seassa, kunnes sain toisen paikan.”
Jalava kehuu vuolaasti Weteraanikonepäivien tunnelmaa.
”Oulaisissa oli aina hyvä henki. Vieraat olivat hyväntuulisia ja järjestäjien puolelta homma toimi erinomaisesti. Paikalla oli laidasta laitaan eri alan ihmisiä. Tapahtuma on sellainen, jossa on kiva olla paikalla.”

Kokenut Weteraanipäivien kävijä jaksaa hämmästellä sitä, miten suuri tapahtuma saadaan aikaiseksi.
”On käsittämätöntä, miten pelkällä talkoovoimalla saadaan sellainen tapahtuma pystyyn. Monessa muussa paikassa talkoolaiset ovat riitaantuneet keskenään, mutta Oulaisissa yhteishenki on säilynyt hyvänä.”
Entisellä kauppiaalla on jäänyt edelliset kolme tapahtumaa väliin. Tänä vuonna syynä oli Taivalkoskella järjestettävä Päätaloviikko, joka sattui päällekkäin Weteraanikonepäivien kanssa.

”Minulla on ollut Taivalkoskella hommia riittämiin tuona viikonloppuna. Mutta minulla on haaveena, että pääsisin nauttimaan Weteraanipäivien tunnelmasta vielä ainakin muutaman kerran.”

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot