Pari viikkoa sitten täytin pyöreitä ja pääsin vihdoin ihan virallisesti aikuisurheilijoiden sarjaan eli yli kolmekymppisten joukkoon. 

Olen tänä vuonna päässyt kyllä jo osallistumaan muutamaan yleisurheilukisaan aikuisurheilijoidenkin sarjassa, ja ainakin parit kilpailut on tälle kesälle vielä jäljellä. Tunnelma niin kutsutuissa veteraanikisoissa on ihanan leppoisa ja kannustava, joten niihin on ollut helppo lähteä mukaan, eikä ikäkriiseilyä ainakaan sillä saralla ole tarvinnut vielä potea. Huonosti ei aikuisurheilu-urani olekaan lähtenyt käyntiin, sillä muutama suomenmestaruusmitali on niistäkin karkeloista nyt plakkarissa.

Muitakin tasalukuja on tänä vuonna pyörähtänyt mittariini. Melko tuoreessa harrastuksessani lintubongauksessa pääsin tavoitteenani olleeseen sadan eri lintulajin havaitsemiseen ja tunnistamiseen saman vuoden aikana. Saavutin tämän rajapyykin heinäkuun lopussa, ja monta kivaa lajia onkin tähän mennessä tullut vastaan. Itselleni niistä mieluisimpia ovat olleet puukiipijä, merikotka, haarahaukka, luhtahuitti, tikli sekä sinisuohaukka, joka sai kunnian olla juuri se sadas havaittu laji. Synttärilahjaksi saamani kiikarit helpottavat harrastuksen jatkamista entisestään, joten kuka tietää montako lajia minulla vuoden lopussa onkaan kasassa.

Geokätköilyä olen harrastanut satunnaisesti pidempäänkin, mutta aktiivisemmin vasta viimeiset kolme vuotta. Samana päivänä, kun havaitsin tämän vuoden sadannen lintulajini, tuli myös kätköilyssä hieno tasaluku täyteen. Löysin nimittäin tuhannennen geokätköni, ja mikä parasta – kyseisen kätkön teemana sattui olemaan linnut! Eivätpä paremmin olisi harrastukseni voineet nivoutua yhteen.

Erityisen nautinnollista näitä lukuja on ollut kasvattaa juuri tänä kesänä, kun hellelukematkin ovat pysyneet yhtä tasaisina kuin ne äitini kertoman mukaan olivat syntymävuonnani 1988. Jotain maagista tässä vuodessa tuntuu siis olevan. Mitähän kaikkea sitä loppuvuoden aikana vielä ehtiikään tulla eteen?


Sonja Alasalmi

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot