Puuskututtaa, johan on ollut urheiluvuosi 2018.
Alkuvuodesta penkkiurheilijan pakaralihakset laitettiin heti kovaan testiin, kun Koreassa järjestettiin olympialaiset.
Niiden jälkeen sai hetken huilata, kun oli aika istahtaa pariksi viikoksi alas tuijottamaan jääkiekon MM-kisoja.


Kun jäät olivat sulaneet Ranskassa, oli aika aloittaa valmistautuminen futiksen MM-kisoihin.
Naapurimaa täyttyi turisteista, kun mestaria ratkottiin kuukauden ajan.
Penkkiurheilijan kova vuosi päättyi viime kuussa, kun yleisurheilun EM-kisat saatiin päätökseen Saksassa.
Monessa kodissa on edessä sohvan- ja televisionvaihtoviikot, sen verran kuluttava on ollut vuoden kahdeksan ensimmäistä kuukautta.

Jo mainittujen arvokisojen lisäksi on monessa muussakin lajissa kilpailtu paikasta auringossa. Lisäksi palloilusarjat pyörivät normaalin aikataulun mukaisesti.
Oma penkkiurheilukunto on ollut välillä koetuksella. Myönnän, että välillä olen ollut ylikunnossa, eli urheilusta on tullut ähky. Katselu ei ole maittanut, tuijottaminen on ollut väkinäistä – jopa pakkopullaa.

Aina ei kulje, väsy tulee ja katsojakin sippaa toisinaan. Termit ja oireet ovat samat niin urheilijalla kuin penkkiurheilijallakin. Joskus on myönnettävä huono päivä sohvallakin.
Onneksi loppuvuosi vaikuttaa keveämmältä penkkiurheilijan silmin. Arvokisarupeama on ohitse ja tuijottamisesta voisi pitää pienen loman.
Tosin Euroopan futissarjat ovat aluillaan ja lätkäkausikin kolkuttelee jo ovella. Suosittelen parin kolmen päivän huilia penkkiurheilusta – vaikka helppoa se ei tule fanaattisimmille olemaankaan – niin loppuvuodeksi riittää taas motivaatiota tuijotella vastaanotinta.

Kokonaisuudessaan urheiluvuosi on kuitenkin ollut kaikkien odotusten arvoinen. Harvoin on urheilulähetyksen jälkeen harmittanut, että tuli uhrattua aikaansa tuijottamiseen.
Päinvastoin, usein tapahtuman jälkeen vallinnut hyvä mieli ja kavereiden kanssa on riittänyt jälleen puheenaiheita.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot