Sylvi-kissa elää nyt turvallista arkea ja odottaa pääsyä uuteen kotiin.

 

Sylvi-kissa on yksi Oulaisten seudun eläinsuojeluyhdistyksen asiakkaista.
Sylvi loukutettiin parisen viikkoa sitten kahden pentunsa kanssa. Tarina on tyypillinen heitteille jätetyn kissan kohtalo.
Nyt Sylvi on jälleen tiineenä ja itsensä lisäksi sen pennut etsivät itselleen uutta kotia.


Oulaisten seudun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Merja Rautio pitää Sylviä kotonaan ja toivoo, että uusi koti löytyy sekä emolle että pennuille.
”Tällä hetkellä kissaongelma alueellamme ei ole kovinkaan paha. Ongelma voi kuitenkin puhjeta hyvinkin nopeasti, jos kissanomistajat eivät ole valveutuneita ja huolehdi niistä. Kissat lisääntyvät valtavan nopeasti, jos asialle ei tehdä mitään.”

Kun Sylvi saatiin loukuttamalla kiinni, ei ollut lainkaan varmaa, selviääkö hän seuraavista päivistä hengissä.
”Voi sanoa, että se otettiin kiinni viime hetkillä. Ensimmäiset päivät se vain söi ja nukkui. Nyt se jaksaa jo vähän leikkiäkin, vaikka on tiineenä. Lisäksi se oli hyvin matoisa, kun kissa oli joutunut hankkimaan ravintonsa luonnosta.”
Oulaisten seudun eläinsuojeluyhdistykseen kuuluvat Oulainen ja Merijärvi.

Molemmilla paikkakunnilla on yksi talous, jotka ottavat vastaan kissoja.
”Meillä ei ole lähellekään samoja resursseja kuin isommilla yhdistyksillä. Joissakin kaupungeissa on esimerkiksi kissataloja, jonne tuodaan eläimiä. Meillä on vasta viime vuosina otettu vastaan kissoja.”
Yhdistyksen menoja pyritään kattamaan lahjoituksilla, tukirahoilla ja sijoitettavista kissoista saaduilla pienillä korvauksilla.

Eläinsuojeluyhdistykseen ottavat yhteyttä niin eläintenomistajat itse kuin sellaisetkin ihmiset, joiden mielestä eläintä ei kohdella sen arvoon kuuluvalla tavalla.
”Välillä tuntuu, että kissan arvostus ihmisten keskuudessa on yhtä korkea kuin sen hintakin, eli nolla. Kissoja saa ilmaiseksi ja niitä hankitaan heppoisin perustein. Sitten, jos kissa katoaa, ei enää vaivauduta etsimään sitä, koska siihen ei sijoitettu ropostakaan.”

Rautio ottaa vertailukohdaksi koiran.
”Ei Suomessa näy kulkukoiria lainkaan. Koirasta välitetään eri tavalla kuin kissoista.”
Merijärvellä tilapäismajoitusta eläimille tarjoava Rautio toivoo, että Sylvikin saa aikanaan uuden ja hyvän kodin.
”Meillä omat lapset ovat jo tottuneet siihen, että eläimet ovat täällä tilapäishoidossa ja lähtevät aikanaan pois.”

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot