Jarmo Tyyskän Vain valon luonne ja sen karisma oli tuomariston mieleen.

 

Pohjanmaan Kameraseurojen Vuosinäyttely 2018 avattiin tänä vuonna Oulaisissa.
Näyttelyyn lähetettiin ehdolle 463 kuvaa, joista ulkopuolinen tuomaristo valitsi näyttelyyn 30 kuvaa.
Kilpailuun osallistui 83 kuvaajaa tusinasta eri seurasta. Pohjanmaan kaikki maakunnat olivat hyvin edustettuina.


Kuvia tuli Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan lääneistä. Eteläisin seura oli Fotoklubben Focus Närpiöstä ja pohjoisin Oulun Kameraseura.
Kouvolan Kameraseuran jäsenistä koostuva asiantunteva tuomaristo piti kuvien tasoa erittäin korkeana ja joutui kovan tehtävän eteen joutuessaan jättämään runsaasti kuvia pois näyttelystä.

Kuvat arvosteltiin anonyymeinä siten, että tuomarit eivät tienneet kuvan kuvaajaa, kuvan nimeä, eivätkä kuvaajan seuraa.
Kuvien aihe oli vapaa ja mustavalkoiset sekä värikuvat olivat eri sarjoissaan. Kummassakin sarjassa myönnettiin kolme kunniamainintaa.
Tänä vuonna kilpailun parhaaksi seuraksi valittiin Fotoklubben Knäppisarna Korsholmista (Mustasaaresta).
Näyttelyyn hyväksyttiin seuralta yhdeksän kuvaa. Toiseksi sijoittui Oulaisten Valovoima kahdeksalla kuvalla ja kolmanneksi Oulun Kameraseura kolmella kuvalla.

Mustavalkoisten kuvien sarjassa parhaaksi kuvaksi arvioitiin Oulaisten Valovoiman Jarmo Tyyskän teos ”Pohjan akka”. Toiseksi sijoittui Raahen Kameraseuran Mikko Silvola kuvallaan ”Yön reunalla” ja kolmanneksi Ann-Catrin Söderlund Fotoklubben Knäppisarnasta kuvallaan” Svampens rike”.

Värikuvasarjassa Oulaisten Valovoima vei kaikki kolme ensimmäistä sijaa. Ensimmäiseksi sijoittui Olavi Kurjen kuva ”Syksy saapuu”. Kuva arvioitiin myös näyttelyn parhaaksi kuvaksi.
Toisen sijan sai Paula Tavastin ”Kato” ja kolmannen sijan Jarmo Tyyskän ”Vain valon luonne ja sen karisma”.
Näyttely on auki Oulaisten Taidetalo Väinölässä 29.9 - 28. päivä lokakuuta. Tämän jälkeen näyttely kiertää kaikilla osallistuneiden seurojen paikkakunnilla.

Oulaisten Valovoima sai lisää menestystä, kun seura ja sen kuvaajat ovat menestyivät hyvin Suomen Kameraseurojen teemanäyttelyssä 2018, jonka näyttelyn teemana oli Aito.
Näyttelyyn tarjottiin 1674 teosta 180 kuvaajalta ja 38 seurasta. Näyttelyyn hyväksyttiin 302 teosta, 120 kuvaajalta ja 30 seurasta.

Raadin Mielikuva oli oulaistelaisseuran Paula Tavastin Lonely Rider 2. Raadin valinta näyttelyn parhaimmaksi seuraksi oli Oulaisten Valovoima ry.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot