Syksyisin jääkiekkohommat aina palaavat mieleen.
Muistan vieläkin sen kutkuttavan tunteen, kun kesän jälkeen sai pakata kiekkokamat kassiin, astua sisään jäähalliin, kiristää luistimet ja hypätä jälleen kaukaloon.
Mutta ennen tuota hetkeä oli jo tapahtunut paljon. Joku oli ilmoittanut joukkueen sarjaan, maksanut lisenssini, ilmoittanut ensimmäisten treenien ajankohdan, teroittanut luistimeni ja suunnitellut päivän harjoitukset.

Ehdin toimia kiekkoaikoinani monissa eri tehtävissä. Pelaaja, talkoolainen, kapteeni, valmentaja, joukkueenjohtaja – ja yhdellä kaudella kaikkia noita yhtä aikaa.
Päällimmäinen tunne jääkiekkoa ajatellessani on kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, miten hienoihin tyyppeihin olen saanut tutustua harrastuksen

Rakas huoltaja. Sinä olet todellinen joukkueen liima, joka pitää porukan kasassa ja lipun korkealla huonoinakin päivinä. Sinä tsemppaat joukkuetta silloin, kun valmentaja ärjyy. Näet ja kuulet paljon, ja todennäköisesti tiedät parhaiten, millainen henki joukkueella on päällä.

Rakas valmentaja. Sinä olet joukkueen moottori, joka vie joukkuetta eteenpäin. Tahdot joukkueellesi ja jokaiselle pelaajallesi parasta, ja kaikki tekemäsi pohjautuu toiveeseen joukkueen menestyksestä. Ei silti ole yhtä kokonaista kautta, etteikö jotakin tekemääsi kritisoitaisi, joko pelaajien kesken, kabineteissa, junioripelaajien vanhempien keskuudessa, kannattajien erätauon jutusteluissa tai suoraan kasvotusten kanssasi.

Rakas joukkueenjohtaja. Sinä olet joukkueen kuri ja järjestys, joka monen mielestä on suurin pain in the ass, mutta todellisuudessa sinä mahdollistat joukkueen olemassaolon. Hankit, hoidat, suunnittelet, organisoit ja teet lisäksi kaiken sen, jota kukaan muu ei ehdi tai tule ajatelleeksi tehdä. Luultavasti monella ei ole hajuakaan siitä, kuinka paljon työtä joukkueen johtamisessa oikeastaan on, mutta monilla on mielipide, kuinka se työ kuuluisi tehdä.

Rakas pelaaja. Pysähdy ihan hetkeksi miettimään, mikä määrä kaikenlaista toimintaa tarvitaan, jotta sinä voit harrastaa. Muista sanoa kiitos.

Heli Korhonen

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot