Jyri Hämäläisen tehtävänä on liikuttaa oulaistelaisia.

 

Nyt on tekijämies tullut kaupunkiin.
Näin kirjoitti oulaistelaisharrastaja sosiaalisessa mediassa, kun liikuntapalveluiden Jyri Hämäläinen julkaisi uuden kuntokurssin alkavan.
Kajaanista Oulaisiin vuoden alussa muuttanut Hämäläinen myöntää, että liikkuminen on työn lisäksi elämäntapa.


”Liikunta täyttää elämän, kun töiden jälkeen lapset viedään omiin harrastuksiinsa. Pääsen myös itsekin liikkumaan työn ohessa, joten päivissä riittää vauhtia.”
Hämäläinen on suorittanut liikunnanohjaajan tutkinnon ammattikorkeakoulussa, sekä toiminut 9,5 vuotta Kainuun prikaatissa kouluttajana.
”Paljon on samoja liikuntamahdollisuuksia kuin aiemminkin, mutta myös jotain uutta. Esimerkiksi eläkeläisille suunnattu tuolijumppa osoittautui heti ensimmäisellä kerralla suosituksi.”

Kaupungin tarjonnasta löytyy jokaiselle liikunnasta kiinnostuneelle omansa. Yksi ryhmä on tarkoitettu ei niin priimakunnossa oleville miehille.
”Rapakuntoisia miehiä ei tunnu olevan kovinkaan paljon, sillä ryhmässä on käynyt vain noin puoli tusinaa liikkujia. Ideaa on pidetty kuitenkin hyvänä ja olen kuullut aika paljon erinomaisia selityksiä, miksi paikalle ei ole saavuttu”, liikunta-alan ammattilainen naurahtaa.
Pelkkää ihmisten liikuttamista Hämäläisen työ ei ole.
”Työssä olen saanut tehdä muun muassa hankesuunnittelua, liikuntapaikkaesityksiä ja käynyt pitämässä luentoja. Työ on kokonaisvaltaisesti liikuntaa koskevaa, mutta pelkkää jumppien pitämistä tämä ei todellakaan ole. Teemme voimakkaasti yhteistyötä myös paikallisten urheiluseurojen kanssa.”

Vaikka muutoksia on tapahtunut kuluvan vuoden aikana, taustalla tehty suurempi työ alkaa näkymään ensi vuoden puolella.
”Esimerkiksi eläkeläisille suunnattu Voimaa Vanhuuteen -ikäihmisten terveysliikuntaohjelma. Siihen liittyen on tulossa kymmenkunta muutosta paikkakunnallemme. Lisäksi työikäisten liikuntaa kehitetään.”

Hämäläinen on tyytyväinen siitä, että kaupunkiin saadaan hyvin todennäköisesti 18-väyläinen frisbeegolfrata.
Honkamajan ympäristö saa todennäköisesti lisää tarjottavaa ensi vuonna.
”Se rakennetaan todennäköisesti ensi kevään aikana Honkamajan ympäristöön. Siellä on parhaat maastot lajille, vaikka se vähän syrjässä keskustasta onkin. 7-väyläinen rata säilyy yhä Valorannassa. Liikuntapaikkoja kehitetään myös frisbeegolf-radan lisäksi. Mikäli tekninen toimi saa rahoituksen, kehitämme monitoimihallia / jäähallia monilta eri osa-alueilta toivottavasti jo ensi vuoden aikana. ”
Hämäläinen on viihtynyt uudessa kaupungissa erinomaisesti.
”Kun tulimme tänne, tämä tuntui todelliselta lintukodolta. Täällä on ollut hyvä asua.”

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot