Oulainen satsasi reippaasti näkyvyyteen.

 

Oulainen panosti näkyvyyteen Pohjois-Suomessa, kun kaupunki osti toissa viikolla palstatilaa suuren maakuntalehden sivuilta.
Oulaisten ilmoitus oli tehty haastattelumuotoon, jossa ääneen pääsi muun muassa kaupunginjohtaja Hannu Kaartinen.

Kaupunginjohtaja Hannu Kaartinen, mistä idea tämän tyyppiseen mainostamiseen?
”Kalevan juttu oli tehty haastattelumuotoon, ja itse asiassa kyse olikin haastattelusta. Haastattelu tehtiin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Kai Pajalan, elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaaren sekä toimittajan kanssa.”

Kenelle mainos oli suunnattu?
”Kampanja on suunnattu Oulaisissa työssäkäyville ja mahdollisesti tänne muuttoa suunnitteleville. Ongelmanahan on koettu myös Oulaisissa, että yritykset eivät saa työvoimaa ja tietysti kaupungin kannalta olisi tärkeätä uusien asukkaiden saanti. Kaupungin tulot muodostuvat pääosin verotuloista ja valtionosuuksista, niitä saadaan täällä kirjoilla olevista.”

Aiotaanko vastaavaa mainostamista tehdä jatkossakin?
”Mainoskampanjaan varattiin keväällä valtuuston päättämä 50000 euron lisämääräraha. Kaupungin tänä vuonna toteutettava kampanja poikkeaa normaalista markkinointivolyymista, joten aivan jokavuotisesta ja toistuvasta toiminnasta ei ole kyse. Aiemmin markkinointibudjetti on ollut noin 20000 euroa vuodessa. Kampanjan vaikutuksia pitää seurata ja pyrkiä analysoimaan ja päättää sen mukaan jatkosta.”

Voiko tulevaisuudessa Oulainen näkyä myös televisiomainoksessa?
”Mainoskampanjan toteuttamisesta oli tarjouskilpailu. Tarjoukseen kuului muun muassa lehtijuttu, joka on myös muutamissa muissa lehdissä sekä kaupungista tehdyt videot. Niitä on kaikkiaan kolme erimittaista versiota. Lyhyin niistä voi tulla myös televisioon.”

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot