Matleena Perkkiö liikutti lapsia Piipsjärven koululla.

 

Oulaisten lukiolaiset jalkautuivat viime torstaina useaan eri paikkaan.
Lukiolaiset pitivät muun muassa liikunnallisia tunteja kouluilla ja järjestivät ikäihmisille toimintaa.
Oulaisten lukion opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Matleena Perkkiö kertoi idean tulleen oppilailta itseltään.
”Halusimme tehdä muille ihmisille hyvää ja saada siitä itsekin hyvän mielen.”


Toimintapäivä otettiin taksvärkin tilalle. Toimintapäivään osallistui suuri määrä lukiolaisia.
”Toimintaa järjestettiin kaikilla muilla kouluilla paitsi Matkanivassa, koska emme saaneet järjestettyä sinne kuljetusta.”
Perkkiö itse oli vetämässä lapsille liikuntapainotteisia tunteja Piipsjärven koululla. Ikäihmisten ja koululaisten lisäksi toimintaa sai myös päiväkoti Emilion pikkuväki.
”Kysyimme ensimmäisenä lukiolaisilta, minne kukin haluaisi toimintapäivänä mennä. Sen jälkeen otimme yhteyttä kohteisiin ja iloksemme huomasimme, että yhdestäkään paikasta ei tullut pakkeja. Kysyimme myös joistakin kohteista, haluaisivatko he meiltä lukiolaisia piristämään päivää.”

Lukiolaiset toimivat päivän aikana ryhmissä. Piipsjärvellä eskarilaiset saivat nauttia tunnin aikana leikeistä ja peleistä.
”Lukiolaiset ovat itse keksineet tunnin ohjelman. Emme ole ottaneet suoraan mallia mistään, vaan pyrkineet kehittämään tästä omanlaisemme tapahtuman.”

Toimintapäivän tapahtumat kerrataan vielä palaverissa ja silloin pohditaan samalla, kannattaisiko vastaava toimintapäivä uusia Oulaisissa myös tulevaisuudessa.
Lukiolaisten idean luulisi kantavan vielä monta vastaavaa tapahtumaa tulevaisuudessa.
”Käymme läpi, mitä päivän aikana tapahtui. Pyydämme myös muilta palautetta, mitä mieltä he olivat vierailuistamme. Jos ihmisten vastaanotto oli hyvä, voisimme järjestää tällaisen myös ensi vuonna.”

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot