Seutumajakan lukijat kävivät tutustumassa Tukholmaan.

 

Tällä kertaa lehtemme lukijamatkan kohteena oli Tukholma.
Lähdimme 22. päivä lokakuuuta kello 6,15 Raahesta, reitti kulki Vihanti, Oulainen
Ylivieska, Nivala, viimeiset matkalaiset nousivat autoon Haapajärveltä.
Näin oli ryhmä kasassa, yhteensä meitä oli 34 matkalaista.
Ryhmä muodostui iältään 8 – 80 vuotiaista. Kun oli paljon nuoria, täytyi käydä karkkiostoksilla Pandan tehtaalla Vaajakoskella. Kyllä karkit maistuivat myös vanhemmille matkalaisille.

Sitten otimme suunnaksi Helsingin, matka taittui mukavasti uudella Oulaisten Liikenteen bussilla, lisäksi kun kuljettaja oli Martti Jyrinki bussimatka oli täydellinen.
Ensimmäinen pysähdys oli Viitasaaren ABC, jossa nautimme kahvit. Siitä matka jatkui kohti Hirvaskankaan ABC, jossa vietimme pitemmän tauon ja ruokailimme.
Tauon jälkeen jatkoimme Heinolan Tähtihoviin. Siellä pidimme 30 minuutin tauon juomia nauttien Kello 15.45 saavuimme Helsinkiin Länsisatamaan, jossa nousimme vuonna 1989 Suomessa rakennettuun Silja Serenade laivaan. Serenade on vasta uusittu ja se on hieno 200 metriä pitkä laiva. Ilta ja yö vietettiin laivalla.

Aamulla kello 9.45 paikallista aikaa saavuimme Tukholma. Aamiaisen jälkeen aloitimme kaupunki kierroksen, jonka Martti hoiti ammattimaiseen tapaan.
Kävimme diplomaattialueella, joka on kesällä mahtavaa kukka loistoa. Mutta nyt se oli vähän harmaan ankeaa.
Sen jälkeen suuntasimme Kaknäsin tornille, mutta se oli suljettu remontin vuoksi. Kiertoajelun jälkeen jalkauduimme Tukholmaan vanhaan kaupunkiin, se on todella hieno.
Tämän jälkeen suuntasimme kohti satamaa ja siellä odottavaa Silja Serenadea. Laiva lähti kohti Helsinkiä kello 16,45 paikallista aikaa.

Aamiaisen jälkeen sanoimme hyvästit Serenadille ja nousimme autoomme, otimme suunnan kohti kotia.
Kotimatkalla pidimme lakisääteiset tauot, jolloin matkalaiset pääsivät oikomaan jalkojaan sekä nauttimaan kahvit tai limpsat. Kotimatka sujui hienosti, ja ilman ongelmia, kun keli oli onneksi kesäinen. Ihmiset olivat tyytyväisiä matkaan ja niin oli myös matkanjohtaja. Lopuksi haluan kiittää
Matkatoimisto Matkarasti joka järjesti matkan todella ammatti taidolla sekä Oulaisten Liikennettä ja kuljettaja Martti Jyrinkiä
Lukekaa SeutuMajakka-lehtiä niin tiedätte milloin ja mihin lähdemme seuraavaksi.

Matkaterveisin, Eki

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot