Lea Tornberg on kehittänyt uudenlaisen opetusmallin.

 

Oulaisissa on nyt jotakin täysin uutta.
Lea Tornberg on avannut Oulaisten keskustaan koulustudion, jossa on tarkoitus kouluttaa koulumaailmassa työskenteleviä ihmisiä uuteen opettamismallin saloihin.
Kaiken takana on Tornbergin kehittämä LeaDo.
LeaDo yksinkertaiselta näyttävä teline, joka antaa opettajille uusia mahdollisuuksia lisätä oppituntien mielenkiintoa.
”Pyrin saamaan opetukseen mukaan tehokkaan liikunnan. Kokeilin LeaDoa ja sain aikaan erinomaisia tuloksia. Silloin myös muut opettajat kiinnostuivat siitä, sillä LeaDosta hyötyvät niin oppilaat kuin opettajatkin.” 

Tornberg on työskennellyt luokanopettajana.
”Olen nähnyt innostavia opettajia ja sitten vähemmän innostavia. Olen miettinyt, miksi näin on. LeaDon avulla jokainen opettaja voi olla innostava, sillä se antaa monenlaisia mahdollisuuksia tehdä oppitunnista mielenkiintoinen.”
Oulaisissa sijaitsevassa studiossa käydään läpi uuden opetusmahdollisuuden perusteita.
”Täällä voivat käydä koulutuksessa opettajat, rehtorit ja muut kouluissa työskentelevät henkilöt. Ensisijaisesti tämä toimii kuitenkin opettajille ja koulumaailmassa vaikuttaville ihmisille. On helpompi kutsua heidät tänne yhteen kuin käydä jokaisen kanssa erikseen asioita läpi.”

LeaDo on oppimisväline, jonka voi sijoittaa yksittäiseen luokkaan.
”Joissakin tapauksissa se on ollut myös koulun yhteisissä tiloissa. Ideaalitilanne olisi tietenkin, että luokassa olisi oma LeaDo.”
LeaDossa on taskuja, jonne opettaja voi laittaa tuntitehtävän tai opetusmateriaalia.
”LeaDon avulla lapsi voi tehtävien välissä suorittaa erilaisia liikunnallisia harjoitteita. Jos energiaa tuntuu olevan liikaa, LeaDo on hyvä teline purkaa sitä. Esimerkiksi pelkkä roikkuminenkin LeaDossa on hyväksi selkärangalle.”
Tornberg korostaa, että LeaDo ei ole mullistamassa koko opetusmallia. Vanhoillakin menetelmillä on yhä paikkansa kouluopetuksessa.
”Itselläni LeaDo oli koko ajan käytössä, mutta opettaja voi valita, milloin ottaa sen oppitunnin tueksi. LeaDo ei poista koulumaailmasta vanhoja ja hyväksi havaittuja käytäntöjä, mutta se tarjoaa opettajille lisämahdollisuuksia tehdä oppitunneista koululaisille entistä mielekkäämpiä.”

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot