Pelti rytisi lokakuun alussa niin sanotussa Nesteen risteyksessä.

 

Jokihelmen Kansalaisopiston ensiapukoulutusryhmä mietti ongelmallisia ja vaarallisia kohteita sekä tilanteita Oulaisten kaupungin tieliikenteessä, jotta kaatumiset ja kolarit saataisiin vähenemään.
Talviaikaan autoilijat ovat todenneet, että parkkipaikoilla eri puolilla kaupunkia tarvittaisiin parempaa ja nopeampaa hiekoitusta.
Autosta noustessa ja parkkialueella kävellessä voi kaatua pahasti ja saada kolhuja, venähdyksiä, revähdyksiä, mustelmia sekä luunmurtumia.

Kevyen liikenteen väylistä Hakakadun alikulkukäytävän kohta Puistolaan päin mentäessä 1. alikulkuväylä Ouluun päin on vaarallinen erityisesti kesäisin.
Väylä on pensaiston, pajukon ja risukon peitossa Hakakadun puolella. Eteen voi tulla monesta suunnasta mopedeja, skoottereita tai pyöräilijöitä ja yhteentörmäys voi tapahtua. Kohdalla on sattunut useita läheltä piti -tilanteita. Ensiapukoulutusryhmä keksi tilanteen parantamiseksi pensaiston lyhentämistä kesäisin ja lumen poistoa talvella.

Ryhmäläiset toivat esille myös liikenneympyrässä ajamisen.
Kiertoliittymiin tullaan taidottomasti, varomattomasti ja se aiheuttaa tarpeettomia vaaratilanteita.

Merijärventien ja Haapavedentien risteyksessä (Nesteen risteys) on tapahtunut kolareita. Lokakuun alussa toisen auton kuljettaja loukkaantui ja kuljetettiin OYSiin ja toinen tarkistukseen Oulaskankaan sairaalaan. 4-tien risteysalueelle toivotaan liikenneympyrää, sillä tiellä kulkee myös paljon raskaita rekkoja.

Oulaisista Oulun suuntaan tiellä 86 tultaessa Piipsjärven kohdalle 80 km tunnissa alueen alkaessa asutusalueelle kääntyvät kokevat vaaratilanteita, koska takaa tulevat pyrkivät menemään edelle. Tilanne on koettu pahaksi, kun autoilijat koettavat kääntyä vasemmalle.
Pitäisikö nopeutta laskea tai 80 km/h määrätä aikaisemmin alkaneeksi, ensiapukoulutusryhmäläiset pohtivat.
Tieliikenteessä on asetettu Suomen liikenneturvallisuuden parantamiseksi tavoitteita.

Vuoteen 2020 mennessä tieliikenteessä loukkaantuneiden määrä pitäisi laskea neljänneksen vuoden 2010 tasosta. Tuolloin loukkaantuneita oli 7673 ja liikenteessä kuoli 272 henkilöä.
Viime vuonna 2017 ennakkotietojen mukaan kuolleiden määrä oli 230 ja loukkaantuneiden määrä oli 5576. Loukkaantuneiden määrissä voi olla vaihtelua riippuen mistä lähteestä ne on otettu.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot