Menneen isänpäiväviikonlopun kunniaksi kaivoin esille vanhoja valokuvia isästäni ja minusta, ja palauttelin samalla mieleen muistoja lapsuudesta. Yhteiskuvia meistä ei ole ihan hirveästi, koska yleensä isä on kameran toisella puolella. Muutama helmi kuvien joukosta kuitenkin löytyi.
Olen aina ollut hieman isin tyttö siinä mielessä, että meillä on aina ollut lämpimät välit ja useita yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Kuuntelin jo pienenä sujuvasti CCR:ää, kävin kalassa isän kanssa, ja käytin samanlaista Miami Dolphins -lippalakkia, mikä isälläkin oli.

Urheilu on aina yhdistänyt isää ja minua tavalla tai toisella. Isä vei minua ja veljiäni harrastustensa pariin yleisurheilukentälle, lentopallohalliin ja punttisalille. Hän jopa rakensi vanhaan autotalliimme oman kotikuntosalin, missä vietinkin paljon aikaa taaperosta asti. Isä toimi ensimmäisenä valmentajanani yleisurheilu-urallani, ja jatkoi sen pestin jälkeen pitkään vielä kuskinani ja sekä henkisenä että taloudellisena tukenani.
Tavoitteellisen kilpaurheilu-urani lopettamisen aikoihin vanhempani asuivat monen vuoden tauon jälkeen taas samalla paikkakunnalla kuin minä. Itse hain tuolloin ainaisten treenien ja kilpailuiden tilalle jotain uudenlaista sisältöä elämääni. Innostuin käymään katsomassa urheilutapahtumia livenä. Tuntui luonnolliselta kysyä isää seurakseni pelikatsomoihin. Penkkiurheilusta tuli siten meidän juttumme.

JYP Naisten peleissä kulutimme jäähallin penkkejä ahkerasti kaudella 2015-16, mutta myös esimerkiksi lentopalloa ja salibandya olemme käyneet seuraamassa paikan päällä. Parin viime vuoden aikana olemme innostuneet erityisesti futsalista ja ottaneet jyväskyläläisen liigajoukkueen Kampuksen Dynamon omaksemme. Jokin tässä nopeatempoisessa lajissa viehättää meitä molempia suuresti.
Mikäpä olisikaan ollut parempi tapa viettää tätä isänpäivää, kuin penkkiurheilla isän kanssa jälleen futsal-katsomossa. Vauhdikas ja tiukka peli jatkui aina voittomaalikilpailuun asti. Kotijoukkueemme hävisi, mutta eipä se lopulta paljoa harmittanut. Jaettu innostus ja intohimo lajiin kun on vähintäänkin kaksinkertainen ilo.

Sonja Alasalmi

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot