Markus Tornbergin näyttelyn päätteeksi hän polttaa osan töistään.

 

Haapavetisen kuvataiteilija Markus Tornbergin töitä on esillä tämän kuukauden ajan Väinölässä.
Palavaa ja pysyvää –taidenäyttely viittaa taiteilijan pohdintaan siitä, mikä on säilyttämisen arvoista ja mistä voisi luopua.
”Nykyaika on kulutuksen ja keräämisen aikaa. Toisaalta vastavoimaksi on noussut konmaritus ja kierrätys. Jos näyttelyn teema antaisi jollekin ajattelemisen aihetta siihen, mikä on tarpeellista ja mikä ei, niin olen iloinen. Tätä pohdinnan prosessia käyn itse mielessäni ja näyttelyn rakentaminen on ikään kuin myös henkilökohtainen työkalu tähän prosessiin.”
Näyttelyssä on pysyvämpiä teoksia, jotka tulevat jatkamaan elämäänsä.
”Jotta taiteilija voisi elää ja tehdä taidetta, luoda uutta ja antaa oman pienen osansa kulttuurievoluution virtaan, on taiteilijan myytävä teoksia. Tästä syntyy ristiriita uuden tuottamisen ja vanhan hävittämisen välille. On vain välttämätöntä saada rahaa, että voi elää.”
Tuottelias taiteilija aikoo tehdä näyttelyn päättyessä todella radikaalin teon.
”Teokset ovat niin hetken lapsia. Näyttelyn loputtua poltan suuren määrän teoksia. Oikeastaan mikä tahansa teos voisi poistua tästä fyysisestä todellisuudesta ikuisuuteen. Tällä ei ole tekemistä sen kanssa, ettenkö olisi tyytyväinen ja ylpeä teoksistani.”

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot