Tenho Swarts sanoo, että heidän perhettään kohtaan tehdystä perättömästä ilmiannosta löytyy rasismin piirteitä.

Ari Vilminko

OULAINEN

Jos viime viikolla huomioitte, että Tenho Swarts oli hieman allapäin sekä murhemielin, niin siihen löytyy selkeä syy. Tenhon perhe sai nimittäin nimettömän ilmiannon, jossa mollattiin koko perhettä, syytettiin lasten laiminlyönneistä ja nimetön ilmoittaja oli huolissaan kun perheen lapset sekä isäpuoli Tenho Swarts ovat eri kulttuurista.

”Ilmoituksessa myös tuotiin esille, että minä käytän alkoholia ja, että meillä kotona on lasten nähden tapeltu. Kaikki väitteet ovat täysin tuulesta temmattuja, vailla mitään todellisuutta. Meidän perheessä ei käytetä alkoholia lainkaan. Perätön ilmianto on myös rasismia. En hyväksy näistä mitään. Onneksi Oulaisten sosiaalitoimistossa ymmärrettiin, jonne kirje oli osoitettu, että noissa väitteissä ei ole mitään perää ja, että se on asiaton. On täysin selvää, että tämä asia ei jää tähän vaan se viedään eteenpäin oikeuslaitokseen kunnianloukkauksena ja rasismina”, Tenho Swarts vakuuttaa.

”Myönnän, että nimetöntä henkilöä on vaikea saada syytteeseen, mutta eiköhän tämä asia tästä selviä ja nimetön saadaan esiin ja katsotaan, mitä lakikirja sanoo”, Tenho suunnittelee.

Tenhoa ja hänen vaimoaan Noraa harmittaa suunnattomasti myös rasismi, joka tulee nimettömän henkilön kantelusta esille. Kantelussa annetaan ymmärtää, että Swarstin perheessä ei osata hoitaa lapsia, kun isäpuolena on romani.

”Minua pistelee suunnattomasti vihaksi tuollaiset puheet. Romaniperheissä välitetään lapsista hyvin paljon ja ns. normaaliromaniperheissä opetetaan lapsille toisten arvostamista, rehellisyyttä ja kunnioitusta”, Tenho luettelee.

’Isku vasten kasvoja’

Nora sanoo, että kun kirje tuli sosiaalitoimistolta, niin se kova isku vasten kasvoja.

”Kuin paskaämpäri olisi kaadettu päälle. Tuntui todella inhottavalta”, Nora sanoo tunteensa.

Hänen mielestään näihin perättömiin ilmiantoihin pitäisi puuttua huomattavasti kovemmalla kädellä.

”Virkamiehillä teetetään aivan turhaa työtä, sillä uskon, että heillä olisi parempaakin tekemistä, kuin setviä näitä perättömiä lausumia”.

”Jos laki antaa mahdollisuuden tällaiseen kiusaamiseen sekä kunnianloukkaamiseen, niin se aukko on tukittava”, syksyllä Raamattuopistoon opiskelemaan lähtevä Tenho Swarts sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot