Oulaisten Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Anttila luovutti Osuuspankin stipendin ja maajoukkueen pelipaidan lahjakkaalle maalivahdille, Kärpissä pelaavalle Tuomas Hultqvistille.

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaistelaisen Tuomas Hultqvistin mennyt pelikausi Oulun Kärppien D1-jääkiekkojunioreissa oli menestys. Maalivahtina pelaava Tuomas oli menneellä pelikaudella joukkueen runkopelaajia. Pelaajakartoituksen kautta nuorukainen eteni valtakunnalliselle Pohjola- leirille. Vierumäellä pelatussa Pohjola- leirin aluejoukkueiden turnauksessa Tuomas onnistui Pohjoisen joukkueessa ja hänet valittiin turnauksen lupaavimmaksi maalivahdiksi. Kun veräjän suulla oli luotettava maalivahti niin, myös Pohjoisen aluejoukkue menestyi valtakunnallisessa turnauksessa.

Oulaisten Huiman kiekkokasvatti otti varsinaisesti ensimmäiset luistimenvedot jäähän Huiman luistelukoulussa seitsemän vuotiaana.

”Toki oli ennen sitä hieman luistellut, mutta luistelukoulusta oikeastaan kaikki alkoi ja pelaaminen alkoi kiinnostaa”, Tuomas muistelee.

Joukkueen harjoituksiin Tuomas meni mukaan kenttäpelaajana.

”Olimme pelaamassa turnauksessa, kun meiltä eräässä ottelussa puuttui maalivahti ja minä jouduin tolppien väliin. Se alkoi heti kiinnostaa ja sillä tiellä olen edelleen”, 14- vuotias Tuomas kertoo.

”Niin se tapaus taisi olla sellainen, että Tuomas oli silloin joukkueen kapteeni ja kapteenina hänet määrättiin maalivahdiksi”, tuomaan isä Mika Hultqvist täsmentää.

Leirin kautta Kärppiin

Vuosi siten keväällä Tuomas hakeutui Kärppien try- out leirille, jossa hän vakuutti Kärppien D- junnujen valmennusjohdon ja paikka avautui Tuomaalle D1- junnuihin. Kun Tuomaan seuraavan kauden joukkue nimi oli Oulun Kärpät, niin alkoivat järjestelyt asumisen ja koulun suhteen. Asuminen järjestyi helposti kun Tuomaan äiti on viikot töissä Oulussa ja Tuomas muutti äidin osoitteeseen, samaan kerrostaloon, jossa asuu Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno. Koulujärjestelyt onnistuivat myös muuton myötä, sillä hän siirtyi Karjasillan koulun liikuntapainotteiselle linjalle.

”Kouluympäristön muuttumisessa ei ollut myöskään mitään ongelmia. Koulunkäynti on sujunut hyvin, vaikka talven aikana harjoituksia oli keskimäärin kahdeksan viikossa sekä pelit vielä päälle. Tein läksyt heti kun pääsin koulusta ennen treenejä. Ihan hyvin on rytmitys onnistunut. Jouluna oli todistuksen keskiarvo 9,4”, Tuomas kertoo.

Tulevalla pelikaudella Tuomas pelaa Kärppien C2- junnuissa.

”Pääasiassa on nyt omatoimista harjoittelua, mutta tahto kovenee kesän aikana joukkuetreeneissä. Juhannuksen jälkeen lähden maalivahtileirille Piispalaan”, Tuomas kertoo.

Kärpät 46 ry:n kauden päättäjäisiä vietettiin toukokuun alussa. Päättäjäisistä saatiin myös mukavaa satoa Oulaisten suunnalle kun Antti Kalapudas palkittiin Kärppien parhaana B- juniorijoukkueen hyökkääjänä. Tuomas Hultqvist palkittiin puolestaan Seppo Arposen rahaston stipendillä esimerkillisenä ja urheilullisena pelaajana. Mainetta tuli myös valmentaja taholta kun ex- OuHu Marko Ahvenlampi nimettiin Kortteliliigan vuoden valmentajaksi.

Tuomaan menestyminen ja lahjakkuus on myös huomioitu hänen kotikaupungissaan Oulaisissa. Toimitusjohtaja Jari Anttila Oulaisten Osuuspankista lahjoitti viime viikolla Tuomaalle stipendin sekä Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelipaidan.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot