Juho Siitonen on yksi Oulaisten ylioppilaista, jolle Nordea pankki lahjoittaa stipendin yhteiskunnallisissa aineissa menestyneelle oppilaalle. Konttorinjohtaja Eeva Peltokoski onnitteli stipendin saajaa.

Ari Vilminko

OULAINEN

Nordea Pankin Pohjois- Pohjanmaan ja Kainuun alueella jaetaan tämän kevään ylioppilaille stipendejä yhtensä 20 000 euron arvosta. Stipendit ovat 100 euron arvoisia.

Stipendirahasto koostuu kolmesta alueellisista neuvottelukunnista, jonka jäsenet ovat lahjoittaneet vuosipalkkionsa rahastoon.

Oulaisista Jokilaaksojen neuvottelukuntaan kuuluu viisi henkilöä, joista yksi on Tapio Matinlauri. Hän oli neuvottelukunnan jäsenen ominaisuudessa kuin myös lukion vararehtorin sekä yhteiskunnallisten aineiden opettajana valitsemassa Oulaisten lukion stipendien saajia. Kolmesta stipendin saajasta yksi on Juho Siitonen.

Stipendejä on kahdenlaisia. Toisessa valintakriteereinä ovat, aktiivinen, muut huomioiva toimija kouluyhteisössä ja toisessa valintakriteerinä on yhteiskunnallisissa aineissa menestynyt oppilas.

”Stipendillä halutaan kannustaa ja palkita valmistuvia ylioppilaita”, konttorijohtaja Eeva Peltokoski toteaa.

”Nuorten tukeminen ja kannustaminen on mieluisa tehtävä, koska nuorissa on tulevaisuus”, neuvottelukunnan jäsen Tapio Matinlauri kertoo.

Talous ei kiinnosta, raha kiinnostaa

Sanavalmis Juho Siitonen totesi, että on hieno asia kun nuoria huomioidaan stipendin muodossa pankin taholta.

”Pankkilaitos tahtoo olla vieras asia nuorille, mutta ehkä näiden jaettavien stipendien myötä pankki käy tutummaksi ja tekee taloudellista puolta tunnetuksi. Stipendin myötä pankki tulee meitä nuoria lähemmäksi ja ehkä sen myötä pankkiin liittyviä asioita saadaan tutummaksi. Nyt on nimittäin niin, että nuoria ei tahdo talousasiat kiinnostaa, mutta raha kiinnostaa kuitenkin”, Juho muotoili.

Ylioppilas Juho Siitosen visio tuleville vuosille on selvä. Nuorukaisella on kova hinku päästä opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon liikuntatiedettä tai sitten markkinointi ja johtamista. Ennen sitä on kuitenkin suoritettava armeija pois.

”Heinäkuussa inttiin Sodankylään ja sen jälkeen alkaa opiskelut. Liikuntatiede kiinnostaa, sillä itse harrastan liikuntaa monipuolisesti. Tennis on ykkönen ja joukkuepelit kiinnostavat laidasta laitaan. Ei minua niinkään kiinnosta se, miten pelissä käy vaan kuinka asiat pelin sisällä toimivat ja kuinka joukkuetta johdetaan”, Arsenal- fani Juho kertoo.

Viime viikolla pelattiin jalkapallossa Mestareiden liigan finaaliottelu saksalaisten joukkueiden kesken. Pelin tietenkin Juho seurasi ja tunnusti, että hän haluaisi jossain vaiheessa olla samanlainen johtaja kuin Borussia Dortmundin valmentaja Jurgen Klopp.

”Hän on räiskyvä persoona työpaikalla. Itse haluaisin olla jossain vaiheessa samanlainen johtaja”.

Juho Siitonen on hyvin sosiaalinen ihminen ja ehkä siitä johtuen on monessa harrastuksessa mukana. Urheilu ja liikunta vievät osan ajasta, mutta myös musiikki ottaa omansa. Oulaisten nuorukaisten bändissä, Arctylaryssa hän soittaa bassoa.

”Juuri julkaistiin uusi EP- levy, eikä bändi ole kuolemassa vaikka armeija kutsuu. Fiilisten mukaan on menty ja bänditoiminta on myös hyvä henkireikä. Olen sitä mieltä, että mitä enemmän on harrastuksia, niin sen virkeämpi on olo”, Juho Siitonen sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot