Tiittasen Tapanin vuoro kokeilla lyöntiä tutkaan.

 

 

Ari Vilminko

RAAHE, ALPUA

Alpuan pesäpallomiehiä kaivertaa kun viime kesänä Maailmanliigan pesäpallo- ottelussa naapurin miehet kirkonkylältä veivät hegemonian ja pystin huoltoaseman vitriiniin.

Se kaivertaa edelleen Alpuassa ja se näkyi viime viikolla, keskiviikkoiltana kylän pesäpallostadionilla. Kylän miehet hakivat oppia peliin valtakunnan huipulta, sillä pesisoppia heille antoi Pattijoen Urheilijoiden superpesismiehet. Kaikesta näki, että alpualaiset olivat tosissaan. Joukkueen manageri Esko Kotila kävi muun muassa kertomassa PattU:n miehille, missä asioissa tarvittaisiin ohjeita ja superin miehet opastivat.

”Pysti kirkonkylällä, se on katastrofi. Autoakaan ei voi enää siellä tankata, joten tappio tuli kalliiksi”, Kotila murahteli.

Vuonna 1997 keihäässä 79.74 ennätyksensä kiskaissut Ilkka Kontinaho Pattijoen Urheilijoista sanoo, että kuiskeita kuului, että Alpuan miehet ovat tosissaan Maailmanliigan pelin kanssa ja pysti pitäisi saada palautettua takaisin Alpuan nuorisoseuralla.

”Lähdimme talkoisiin mukaan ja osaltamme tulimme myös piristämään Alpuan kylän yhteishenkeä kun täällä on tapahtunut kaikenlaista ikävää. On koulu viety ja kauppa loppunut”, PattU:n joukkueenjohtaja Kontinaho tiesi.

Alpuan pesismiehet olivat tomerana superpesismiesten kanssa. Paikalla oli viitisenkymmentä henkilöä ja Maailmanliigan joukkue sai hyvää oppia kun Pattijoen miehet esittelivät lyöntitekniikkaa sekä heittoja. Myös Kotilan kaipaamasta liikkeestä ulkokentällä, sai Alpuan isännät vinkkejä. Oppia antoivat yksityiskohtaisesti Kontinahon lisäksi Suomen kovakätisin koppari Timo Vesaluoma, nopeudestaan tunnettu kärkietenijä Lauri Kaartokallio sekä PattU:n tulevaisuuden nimi Harri Kolehmainen.

Vesaluoma kolisutteli mäntyjä

Koppari- Vesaluoman kovakätisyyden sai Alpuan pesismiehet puistelemaan päätä. Vesaluoman heiton nopeudeksi Kontinaho mittasi tutkalla 141 kilometriä tunnissa. Se, kuinka pitkälle Vesaluoma pallon heitti, niin se jäi arvoitukseksi. Jotain siitä kuitenkin kertoo, että 104 metrin päässä huoltokopin vierellä männynlatvukset vain kolisivat.

Jotain oppia sai kuitenkin superpesismiehet alpualaisilta ja se oli lyönnin tarkkuus. Alpuan isännät nimittäin löivät palloa verkkoon, jonka takana tutka mittasi lyönnin nopeutta. Yhden kerran ei verkko pysäyttänytkään lyöntiä vaan pesispallo päätyi puun kautta avonaisen autonikkunan kautta auton kojelaudalle, eikä mitään särkynyt autossa. Tähän temppuun Pattijoen miehet eivät kyenneet tai oikeastaan eivät kokeilleetkaan.

’Kunnonajoitus on kohdallaan’

Alpuan kylällä on pesäpalloa pelattu vuosikymmeniä. Parhaimmillaan taisi Vihannin joukkue pelata maakuntasarjatasolla saakka. Pienoinen suvantovaihe oli välillä, mutta jälleen puolen kymmenen vuoden ajan on lajia harrastettu ainakin pari kertaa viikossa.

Alpuan pesäpallostadionilla on hiottu ja tähdätty kuntoa Maailmanliigan otteluun kirkonkylää vastaan. Vielä lisäpotkua Pattijoen pelaajat antoivat alpualaisille ottelua varten kun superin pelaajat lahjoittivat kylän miehille kunnon mailan ja kymmenkunta palloa.

Viime vuonna ei kunnon ajoitus onnistunut ihan nappiin, mutta tänä vuonna se manageri- tuomari Kotilan mukaan onnistuu.

”Nyt tulevassa ottelussa on revanssihenkeä. Se voitetaan ja pelataan vielä supervuorikin, joka voitetaan”, Esko Kotila uhosi.

Mitä tähän vastaa kirkonkylän miehet, sen aika näyttää, mutta laakereilla ei ole sielläkään lepäilty.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot