Tänään Oulaisten oma pikajuna, Eetu Rantala täyttää 20 vuotta. Se on onnittelun paikka!

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten oma pikajuna, tänään 20 vuoden iän saavuttava Eetu Rantala, aloitti kilpailukauden sadan metrin osalta sunnuntaina Espoosta. Tähtien kisasta Eetu pyrähti lupaavasti ajan 10,45, mutta takaa puhalsi hieman liikaa myötäistä eikä tulos ole sen mukaan tilastokelpoinen.

”Naiset juoksivat hetkeä aiemmin oman satasen kilpailun ja silloin oli myötäistä reilun metrin verran. Meidän juoksun kohdalle osui sitten puuskittainen tuuli ja sitä oli hieman liikaa tilastokelpoiseen tulokseen”, Oulun Pyrintöä edustava Eetu selvittää.

Aiemmin viikolla nuorukainen kokeili 200 metrin kisaa Eläintarhan kentällä Helsingissä, mutta satasen juoksun jälkeen tuli noutaja.

”Ihan totaalisesti. Sataseen asti meni hyvin, mutta ei enää sen jälkeen”.

Syyskuussa armeijan harmaista vapautuva Eetu Rantala starttaa seuraavan kerran satasen kisaan huomenna Oulussa Valkean kaupungin kisassa. Raatin kentällä on uusi mondo- pinnoite, jota pikajuoksijat kehuvat nopeaksi. Hyvissä olosuhteissa Eetulta on odotettavissa ihan kelpo aika.

”Ajallisesti tämän kauden ykköstavoite on passittaa Jouko Hassin satasen piiriennätys 10,45 muistojen joukkoon. Samalla myös valmentaja Jukka Vähäkankaan ennätys 10,48 ei enää rasita”, Eetu muotoilee.

Satasen aika ei kuitenkaan ole Eetulla kauden tärkein tavoite vaan se on oman ikäluokan EM- kisat heinäkuussa Tampereella. Pikajuna sanoo, että kisoihin tulee Ranskasta Jimmy Vicaut ja Briteistä Adam Gemili, kaksi kovaa pikajuoksijaa, jotka ratkovat kultamitalin kohtalon.

”Oma tavoite on välieräpaikka ja jos se tulee, niin siihen olen tyytyväinen. Jos tulee enemmän, niin kaikki on isoa plussaa”.

Nurmen kisoissa näytönpaikka

Ennen juhannusta on Rantalan kilpailukalenterissa juoksu Turussa kovatasoisessa Paavo Nurmi kisassa.

”Nurmen kisoissa ratkotaan paikat viestijoukkueeseen juhannuksena Irlannin Dublinissa kisattavaan ykkösliigan Euroopan joukkuemestaruuskilpailuun. Tyrkyllä on myös paikka satasen kisaan, koska Jonathan Åstrand tuskin urakoi molempia pikamatkoja sekä vielä viestiä päälle”.

Eetu Rantala sanoo, armeija ei ole ainakaan toistaiseksi haitannut lainkaan valmistautumista tähän kilpailukauteen. Harjoittelulomia on tullut ja nyt talven sekä kevään aikana on Eetu ollut kolmella ulkomaan leirillä, joista kaksi oli Teneriffalla ja yksi Portugalissa.

”Tähän mennessä on 85 vuorokautta mennyt intin ajasta leireillä ja vielä on 15 vuorokautta käyttämättä. Ihan hyvin on päässyt treenaamaan. Ei voi moittia. Kotiutuspäivä on syyskuun 12.päivä”.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot