Vihannin Osuuspankin pitkäaikainen toimihenkilö Tuula Lukkaroinen siirtyy syyskuun alusta eläkepäivien viettoon.

Pitkäaikainen toimihenkilöä Tuula Lukkaroinen eläkepäivien viettoon

Ari Vilminko

RAAHE, VIHANTI

Vihannin Osuuspankilla on erikoinen tilasto, jota tuskin kovin monelta pankilta löytyy. Pankin koko henkilöstöstä noin 47 prosenttia on sellaisia toimihenkilöitä, että ovat olleet Vihannin Osuuspankin palveluksessa yli 30 vuotta. Se kertoo, että työpaikka on mieleinen, sitoutuneisuudesta sekä uskollisuudesta työnantajaa kohtaan.

Eräs tällainen helmi Vihannin Osuuspankilla on ollut Tuula Lukkaroinen. Pankin palvelukseen hän tuli 14.1.1980. Siitä alkaen on työskennellyt pankissa, mutta nyt Tuulan päätepiste häämöttää. 1.9.2013 hän siirtyy eläkepäivien viettoon. Ennen varsinaista eläkkeelle siirtymistä Tuula harjoittelee lomien muodossa eläkeläisten kiireistä elämää.

"Reilun 30 vuoden aikana on pankkitoiminta mullistunut täysin. Suurin muutos on ehkä tapahtunut kun atk tuli mukaan pankkitoimintaan. Nyt atk hoitaa ison osan pankkiasioista. Asiakkaiden palvelu on myös tänä päivänä huomattavasti monipuolisempaa. Kun silloin vuonna 1980 tulin pankkiin töihin, niin asiakkaita palveltiin pitkässä tiskissä ja reikäkortteja lävistettiin yläkerrassa", Tuula muistelee.

Kun Tuula aloitti Osuuspankissa, niin pankkitoimihenkilöiden koulutukset olivat pääasiassa Helsingissä.

"Nyt koulutus tapahtuu videon välityksellä, eikä Vihannista tarvitse lähteä mihinkään".

Vihannin Osuuspankki on ollut pysyvä työpaikka, josta kertoo se, että yli 47 prosenttia henkilöstä on ollut pankin palveluksessa yli 30 vuotta, mutta myös siinä mielessä, kun Tuulan aikana on pankissa ollut vain kolme johtajaa. Johtajina ovat olleet Pauli Kaisto, Olavi Rasi sekä nykyinen johtaja Jari Kantomaa.

Pankin palvelupäällikkö Tuula Räsänen on seuraava henkilö, jolle eläkepäivät koittavat.

"Muutaman vuoden kuluttua, mutta aivan ei 40 vuotta ehdi täyttyä pankin palveluksessa", Tuula Räsänen kertoo.

Pankki säilyy Vihannissa

Vihannin Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Kantomaa sanoo, että pankkipalvelut säilyvät edelleen Vihannissa.

"Kun Vihanti liittyi Raaheen vuoden alussa, niin puhuttiin, että mitä Raahe tekee kahdella osuuspankilla. Pankkitoiminta ei ole Vihannista loppumassa vaan jatkamme entiseen malliin. Keskiviikkoisin, aamupäivisin saa myös Alpuassa edelleen pankkipalvelua, vaikka on kuulunut kuiskeita, että siellä olisi pankki loppumassa. Yksi päivä kuitenkin riittää siellä", Kantomaa selvittää.

Tällä hetkellä Vihannin Osuuspankki työllistää kaksitoista henkilöä. Pankilla ei ole tällä haavaa omaa pankkilakimiestä. Kantomaa sanoo, että tarvittaessa lakimiespalvelut pankki saa naapuripankilta.

"Toki meillä olisi lakimiehelle tarvetta, mutta kokopäiväisenä hänen tarvitsisi tehdä jotain muutakin", toimitusjohtaja sanoo.

Pankin jäsenmäärä on kaiken aikaa kasvussa. Vaikka Vihannista on muutettu muualle, niin asiakkuussuhde on kuitenkin pankkiin säilynyt.

"Asiakkaita meillä on ympäri Suomen. Tällä hetkellä pankin jäsenmäärä on himppua vaille 3 000", Jari Kantomaa kertoo.

"Pankin tunnusluvut ovat muutenkin hyvät jokaisella mittarilla luettuna".

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot