Oulaisten Osuuspankki kehysti Iineksen piirtämän taulun ja lahjoitti sen taiteilijalle. Pankin taholta taulun luovutti rahoitusneuvoja Mervi Martinmäki.

Ari Vilminko

OULAINEN

Osuuspankkien perinteinen kuvataidekilpailu toi Oulaisiin mukavaa menestystä kun Iines Mannerkorpi sijoittui valtakunnallisessa kilpailussa neljänneksi 11-13 vuotiaiden sarjassa.

Oulaisten Osuuspankin paikallisessa kilpailussa Iines voitti sarjansa ja voiton myötä hänen kilpailutyönsä Veden pinnan alla eteni koko valtakunnan arvosteluun. Tuomaristo arvioi sarjassaan Iineksen työn neljänneksi parhaaksi, joten paikallisellakin tasolla oli tuomaristo ajan tasalla kun noteerasi hänen työnsä kilpailun voittajaksi.

Neljännestä sijastaan Iines sai palkinnoksi 200 euron shekin, joka hänen mukaansa menee järjestelmäkameran hankintaan. Lisäksi Iinestä muistettiin vapaalipulla Linnanmäelle kuin myös Savonlinnan oopperajuhlille. Jyväskylän suurajoihin tuli myös Mannerkorven perheelle lippupaketti.

Palkintojenjako tilaisuus pidettiin Linnanmäellä Helsingissä, jonne Mannerkorvet ehtivät nipin napin.

”Meille soitettiin pankista, että pitäisi lähteä Helsinkiin kuvataidekilpailun palkitsemistilaisuuteen. Matkajärjestelyt alkoivat kun kalareissulta päästiin kotiin Jussin kanssa. Siinä olikin järjestämistä kun Iines oli samaan aikaan leirikoulussa Piispalassa. Sieltä tyttö napattiin kyytiin ja ajettiin Helsinkiin ja juuri ehdittiin mukaan palkitsemistilaisuuteen. Siellä jännitettiin Iineksen sijoitusta kun meille ei sitä etukäteen kerrottu”, äiti- Tuula selvittää reissua.

Taiteilija- Iines sanoo, että kun kuvataidekilpailun aihe koulussa ilmoitettiin, niin omaa piirroksen aihetta piti hetken miettiä.

”Lopulta kuva- aiheeksi valikoitui Koralliriutta. Se ehkä johtui siitä kun olen päättänyt, että joskus vielä harrastan sukeltamista. Nyt pääsin mielikuvissa sukeltamaan koralleille. Kuinka ja miten käytän värejä, niin se oli heti selvänä. Piirustuksen valmistin koulussa ja myös osittain kotona”, viisi vuotta Jokihelmen opiston taiteen perusopetuksessa mukana ollut Iines kertoo.

Vaikka Iineksessä on selvästi taiteilija- ainesta, niin se ei kuitenkaan ole hänen tulevaisuuden haaveena. Iines sanoo, että isona hänestä tulee lääkäri.

”Niin, ensimmäinen haave oli eläinlääkäri, mutta nyt haave on kääntynyt ihmisten puolelle”, isä- Jussi täsmentää.

Iines Mannerkorpi on Oulaisten Osuuspankin historiassa toinen taitelija, joka on tuonut pankille menestystä kuvataidekilpailussa. Kolme vuotta sitten valtakunnallisessa kilpailussa menestyi Reetta Mehtälä. Hänen työnsä noteerattiin silloin toiseksi parhaaksi.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot