Eino Härö härnää Wickströmiin lisää vauhtia. Arvo Härö höylää saadulla lisävauhdilla päreitä vuonna 1993. Kuva: Mauri Leskelä.

Wanhan Woiman perustajäseniin kuuluva Jorma Valkjärvi sanoo, että kun Weteraanimoottorikerhoa aikoinaan perustettiin, niin perustettava kokous piti tehdä kahteen eri kertaan.

”Ensimmäisessä kokouksessa unohdettiin tehdä perustamisasiakirjan, joten kokous piti uusia. Meillä taisi olla ensimmäisessä kokouksessa hieman kokematonta porukkaa yhdistysasioihin, eikä ymmärretty kaikkia kiemuroita. Toisella kertaa kokous sitten onnistui. Kokouksessa oli mukana parisenkymmentä henkilöä”, Valkjärvi muistelee.

Hän sanoo, että kun ensimmäisiä Konepäiviä suunniteltiin, niin mietimme, että olemme tyytyväisiä jos saamme Törmänhovin ympäristöön parisataa kävijää.

”Kadonnutta nuoruutta lähdimme etsimään ja sitä taisi etsiä monet muutkin, sillä ensimmäisillä Konepäivillä kävi 1200 henkilöä. Se oli iso yllätys. Härön Arvon kanssa myös mietimme, että eivätköhän nämä kamppeet ole kaikki esitelty viiden vuoden sisällä. Eipä vaan ole, sillä nyt se on jo nelinkertaistettu”, Jorma Valkjärvi myhäilee ja muistaa kuinka kylillä silloin puhuttiin, että se on jotain törmäperästen puuhastelua, eikä se kiinnosta ketään.

”On se kuitenkin jotain kiinnostanut. Tapahtumasta on tullut todellinen lumivyöry, mutta emme ole halunneet sitä pysäyttää. Valtaisaa kehitystä kun yhdestä maamoottorista olemme lähteneet liikkeelle. Viime vuosina Konepäivien kävijämäärä on vakiintunut 20 000 vieraan paikkeille”.

Hän muistaa, että ensimmäisellä kerralla Törmänhovin piha- alueella oli yksi teltta ja koneet sen ympärillä.

”Nyt meillä on käytössä useita kone- ja näyttelyhalleja ja rompetori laajenee kaiken aikaa. Uskon, että nytkin on tulossa yli 200 rompetorikauppiasta. Konepäivillä rompetori on aito rompetori, sillä siellä ei myydä mitään muuta kuin rompetori tavaraa”, Jorma Valkjärvi sanoo.

Vuonna 1995 kolmen päivän tapahtumaksi

Alkuvuosina Konepäivät pidettiin kahtena päivänä, mutta Valkjärven muistin mukaan vuonna 1995 siirryttiin kolmeen päivään eli perjantai tuli tapahtumaan mukaan.

Koko Konepäivien historian ajan on päivien aikana nähty erikoisuuksia, todellisia helmiä lähes vuosittain. Jorma Valkjärvi muistaa erikoisuuksista muun muassa Esko Härön höyrytraktorin Helsingistä, joka oli todellinen vetonaula.

”Höyrykoneella myös kerran puitiin. Se oli katsastettu kone ja sen omisti Jukka-Pekka Eeva. Kuulapäätraktori oli myös nähtävyys, öljyä lensi ja savua oli ilmassa”, Valkjärvi kertoo.

Kaksikymmentä Konepäivä- tapahtumaa on takana. Järjestyshäiriöitä ei ole päivien aikana ollut missään vaiheessa ja siitä Jorma Valkjärvi haluaakin kiittää kävijöitä, jotka ovat tiedostaneet Konepäivien hengen.

”Häiriöitä ei ole ollut. Muutama vuosi sitten Piipsjärven ympäriajossa mopoporukka puhallutettiin Kurjenrannassa poliisin toimesta. Sieltä tuli nollatuloksia ja kaikki mopoilijat saivat jatkaa matkaa”, kenttämestari Jorma Valkjärvi kertoo esimerkistä.

Mikä sitten tuo vuosittain noin 20 000 ihmistä Konepäiville, vaikka homma Jorma Valkjärven mukaan on huumorilla höystettyä älyvapaata hommaa. Siihen Jorma meinaa, että nettiajan ihminen haluaa ehkä kokea häivähdyksen menneestä ajasta sekä nähdä ne kummajaiset ja tekniset oivallukset, joilla entisajan ihminen on työtään helpottanut.

Voiko sen enää paremmin sanoa.

Ari Vilminko

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot