Kolmosen sarjapalaverissa suunniteltiin tulevan kauden ottelu- ohjelmaa aluepäällikkö Matti Anttilan johdolla.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Vaikka nyt eletään kesän parasta aikaa, niin jääkiekkoväellä on jo talvipakkaset mielessä. Ainakin siinä mielessä kun viime viikolla pidettiin Oulaisissa, Raita Sport Centerillä tulevan pelikauden sarjapalaveri.

Palaverissa suunniteltiin aluepäällikkö Matti Anttilan johdolla alustavasti otteluohjelma paikalla olleiden joukkueiden kanssa.

Tulevalla pelikaudella tulee jääkiekon kolmosdivisioonasta tasokas sarja ja varmasti huomattavasti tasaisempi sarja kuin viime kaudella. Viime kauden joukkueista ovat pois jääneet Ylivieskan Popula, joka pelaa Keskimaan lohkossa sekä Haukiputaan Ahmojen kakkosjoukkue. Nyt Pohjoisen lohkossa on yhdeksän joukkuetta, HaU- Huskit, PJK, Cowboys, Kiekko- Karhut 2, KK- 81, Kiekko Haukat sekä aivan uusina joukkueina Pyhäjärven Pohti, K- Laser Kempeleestä sekä Suomussalmen Palloseura, joka luopui kakkosdivarin paikasta ja haluaa pelata kolmosta.

Palaverissa paikalla olevista seuroista, K- Laser sekä Kiekko Haukat olivat ainoat seurat, joita kiinnostaa nousu kakkoseen kauden päättyessä. HaU- Huskeista Tapio Keltti totesi, että heillä vanha halli ei ehkä anna mahdollisuutta pelata kakkosta. Pyhäjoen Joki-Kiekon Jani Ukonsaari sanoi, ettei heillä ole ylemmäksi hinkua. Pohdilla ei myöskään ole suunnitelmia kakkosesta.

”Haukat tarttuu tilaisuuteen, jos nousua tarjotaan”, Kiekko- Haukkojen pelaaja- koordinaattori Petri Lastikka sanoi.

”Tuleva pelikausi on mielenkiintoinen uusien joukkueiden myötä. Mielenkiintoisin on ehdottomasti K- Laser. Meillä joukkueen runko pysyy suurin piirtein viime vuoden paketissa, toki muutama pelaaja jää pois. Mika Partala on ainakin yhtenä osana valmennusta. Juhannuksen jälkeen Haukkojen osalta ehkä tiedetään enemmän”, Lastikka selvitti.

Se, millä sarjamuodolla ensi kaudella pelataan kolmosta, ratkaisi lopullisesti Kiuruveden-Kiekko. Palaverissa oli epävarmaa, tuleeko KK-81 mukaan kolmoseen vai pelaileeko harrastekiekkoa. Viikko sitten keskiviikkona Kimmo Happonen Kiuruvedeltä ilmoitti, että joukkue jatkaa kolmosessa.

Palaverissa laadittiin kaksi erillistä sarjamuotoa. Toinen oli, jos KK-81 jää pois, mutta kun joukkue on mukana, niin pelataan kaksinkertainen sarja sekä kolme kolmen joukkueen välisarjaa. Ykköslohkon muodostavat SuPS, K- Laser ja Kiekko- Karhut, kakkoslohkon KK-81, PyPo ja Cowboys sekä kolmoslohkon Kiekko Haukat, HaU- Huskit ja PJK.

Play-off otteluihin kuusi joukkuetta

Kolmosen play- off otteluista esitettiin myös erilaisia versioita. Kiekko Haukkojen Mika Partalan esitys sai paikalla olevien joukkueiden hyväksynnän. Partala esitti, että play- off otteluissa on mukana kuusi joukkuetta, joista runkosarjan ykkönen ja kakkonen menevät suoraan jatkoon. Sijoille 3 ja 6 sijoittuneet joukkueet pelaavat puolivälierän kuin myös joukkueet sijoilla neljä ja viisi. Ottelupareista voittajat jatkoon ja välierässä ovat sitten mukana lohkon kaksi parasta joukkuetta. Näistä kahdesta otteluparista voittajat lohkon finaaliotteluihin ja sitä kautta kakkosen karsintaan. Voittajat ottelupareista jatkoon paras kolmesta- systeemillä. Pelipäivät ovat perjantai, lauantai ja sunnuntai.

Kolmosen sarjakausi alkaa 28.-29.9 ja syyskausi päättyy 14.-15.12. Kevätkausi alkaa loppiaisena ja runkosarja päättyy 15.2.2014. Siitä viikon päästä alkaa play- off ottelut. Kakkosen karsintapelit pelataan 14.-16.3.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot