Sorkkarautaa vastaanottamassa tulevien Pyhäjoen suviseurojen päätoimikunnan varapuheenjohtaja Eero Pisilä Pudasjärven päätoimikunnan varapuheenjohtaja Jukka Lehdolta.

Hannu Salonpää

PUDASJÄRVI

Vuoden 2014 suviseurojen virallinen järjestelyvastuu siirrettiin Oulaisten rauhanyhdistykselle kesä-heinäkuun taitteessa Pudasjärvellä järjestetyissä Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen SRK:n suviseuroissa.

Ensi kesän suviseurat järjestetään Pyhäjoen Yppärin kylässä. Seurapaikka sijaitsee valtatie 8:n varrella, Raahen ja Kalajoen välissä. Seura-alueeksi on varattu 190 ha:n kokoinen yhtenäinen peltoalue. Alue on salaojitettu, ja maaperä on kantavaa. Seurakentälle on jo tehty alustavia töitä sisääntuloteiden ja tierumpujen osalta.

Suviseurojen fyysinen pitopaikka on Pyhäjoella, mutta Oulainen on seurojen pääjärjestäjä yhteistyössä 13 lähialueen rauhanyhdistyksen kanssa. Alun pitäen Oulainen valmisteli seuroja alueelleen, mutta maastollisista syistä massatapahtumalle ei löytynyt sopivaa paikkaa. Edellisen kerran suviseurat järjestettiin Pyhäjokialueella vuonna 1991 Haapavedellä.

Oulaisissa yhdeksännet suuret seurat pidettiin sata vuotta sitten eli vuonna 1914. Oulaskankaan alueella pidettyihin seuroihin arvioitiin silloin kokoontuneen noin 8000 henkeä.

Suviseurat ovat suurin hengellinen tapahtuma Suomessa. Sitä edeltää vuosien tarkka ja suunnitelmallinen esityö, joka huipentuu vajaan viikon pituisiin seuroihin. Oulainen mukaan lukien lähialueen rauhanyhdistykset ovatkin jo pitkään tehneet valmistelu- ja organisointityötä. Pudasjärven suviseurojen väkimäärä oli enimmillään noin 75 000. Pyhäjoki sijoittuu liikkeen valta-alueille ja onkin hyvin mahdollista, että seuravieraiden määrä kasvaa tämänvuotisesta.

Pyhäjoen suviseurojen vastuuhenkilöt ja tulevat talkoolaiset ottivatkin Pudasjärvellä tiiviisti oppia tulevaan koitokseen. Entisen käytännön mukaisesti tulevien seurojen järjestäjät hoitivat purkutyön. Virallisesti vastuu siirtyi sorkkaraudan luovutuksen muodossa.

Kaikille avoin

Pyhäjoen suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Markku Veteläinen haluaa toivottaa jo nyt kaikki tervetulleeksi ensi kesän suviseuroihin. Veteläisen mukaan Pyhäjoen suviseurojen tunnuslauseeksi valittu tuttu lause jouluevankeliumista: ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” kutsuu kaikkia ihmisiä Jumalan sanan kuuloon.

Veteläinen korostaa, että suviseurojen keskeisin tarkoitus on kutsua ihmisiä Jumalan sanan äärelle. Suviseurat kuten muutkin rauhanyhdistysten tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot